DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso odaszólt korábbi csapatainak az Aston bemutatóján

Fernando Alonsót feltöltötte az Aston Martinnál tapasztalt lelkesedés és energia, miután – saját elmondása szerint – korábbi csapatai megelégedtek a negyedik hellyel is.

Többéves szerződést írt alá Fernando Alonso az Aston Martinnal, ahol első szezonját fogja hamarosan megkezdeni a kétszeres világbajnok, miután két évet töltött az Alpine-nál visszatérését követően. Az AMR23-at hétfőn este mutatták be, Alonso pedig visszafogott várakozásokkal néz az idei szezon elé.

Ami viszont örömmel töltötte el a spanyolt, az az a tény, hogy az Astonnál egyértelműen az első hely elérése a hosszú távú cél, és nem elégszenek meg egy konstruktőri negyedik hellyel sem adott esetben. Akárcsak a csapat, Alonso is éhezik a sikerre.



„Mindenki megfontolt és sikerre éhes. Talán még nem tapasztalták meg korábban, milyen érzés nyerni, bajnoki címért, győzelmekért, dobogókért küzdeni, mégis szentül hiszik, hogy képesek lehetnek rá. Ebben különbözik az Aston Martin azoktól a csapatoktól, amiknél mostanában megfordultam, mert ők kényelmesen érezték magukat attól, hogy korábban már sikeresek voltak, most pedig egy negyedik vagy egy hetedik helyet is képesek megünnepelni. Itt ilyesmiről szó sem lesz, amíg nem nyerünk, és ez csábító!”

Komoly technikai stábot állított össze erre a szezonra Alonso megszerzése mellett az istálló, hiszen megszerezték Dan Fallowst a Red Bulltól a technikai igazgató pozíciójába és Eric Blandint is elcsábították a Mercedestől.

„Lawrence személyében egy kiváló vezetőnk van, aki rengeteg sikert ért már el az életben és én úgy látom, hogy az F1 sem lesz számára más. Előbb vagy utóbb itt is össze fog neki jönni a siker, és ez rendkívül motiváló. Azzal, hogy ilyen szakembereket sikerült megszerezni, bizonyította az Aston, hogy valami nagy dolog van itt készülőben. Megvan a pénzügyi háttér, a tehetség, az infrastruktúra, szóval már csak idő kérdése – pechemre én már nem vagyok 20 éves, de mindent meg fogok próbálni.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: