DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Russell: Lewis és köztem akkor sem lenne gond, ha a vb-címért küzdenénk

George Russell szerint akkor is megmaradna a jó kapcsolat közte és Lewis Hamilton között, ha csapattársakként a világbajnoki címért harcolnának.

Felipe Massa egy hosszabb interjút adott az olasz La Gazzetta dello Sportnak, melyben többek között Max Verstappent méltatta, illetve miután éveket húzott le a Ferrarinál, felhívta az új csapatfőnök, Frederic Vasseur figyelmét, hogy a Ferrari teljesen más kávéház, mint bármely más csapat.

A brazil a Mercedesen belüli helyzetet is elemezte az olasz lapnak: „Lewis tavaly sokat szenvedett George-hoz képest, aki nagyszerű szezont futott. Ahogy öregszel, és a fiatalabb csapattársad elkezd ilyen eredményeket szállítani, megnő rajtad a nyomás. Remélem, Lewis felül tud ezen kerekedni, és megmutatja a világnak, hogy még mindig a legjobbak egyike és elhallgattatja a kétkedőket.”

Russell a Mercedes érdekeit tartja szem előtt



A 2022-es szezont 35 ponttal zárta csapattársa előtt George Russell, aki szerint kicsi az esélye, hogy Hamilton belviszályt robbantana ki a Mercedesnél. „Jó a kapcsolatunk Lewisszal. Voltak korábban korban hozzá közelálló versenyzők, akikkel harcolt a csapaton belüli vezérpozícióért, de köztünk nincs ilyen” – mondta Russell az Auto Motor und Sportnak.

„Lewis már jóval előrébb tart a karrierjében, én pedig gyakorlatilag még csak most kezdtem el az enyémet, mindent elért már, amit csak lehetett, nincs mit bizonyítania. Segítjük egymást és próbáljuk együtt fejleszteni az autót, mert vissza akarjuk vinni a Mercedest a csúcsra. Ez teljesen más, mint amikor hasonló korú versenyzők feszültek egymásnak csapaton belül, mint például Vettel és Webber, Lewis és Fernando vagy éppen Senna és Prost.”

Russell akkor sem látná a rivalizálás veszélyét, ha a világbajnoki címért folyna köztük a csata: „Amennyiben harcolhatnánk a világbajnoki címért, akkor sem látom okát annak, miért ne folytathatnánk így, ahogy most vagyunk. Szerintem mindketten eléggé érettek és tapasztaltak vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, a csapatnak összhangra van szüksége. Ha megtörik a kettőnk jó kapcsolata, azzal csak ártani fogunk a Mercedesnek, aminek következményeként az is előfordulhat, hogy nem lesz elég jó az autónk.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: