DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Magasak az elvárások De Vriesszel szemben

Stabil időmérős teljesítményt és rendszeres pontszerzést vár Nyck de Vriestől Franz Tost, az holland debütáns technikai tudását is dicsérte az AlphaTauri csapatfőnöke.

Újonc pilótával vág neki a 2023-as szezonnak az AlphaTauri: Nyck de Vries ugyan már 28. életévét is betöltötte, mégis idén teljesíti majd első szezonját a királykategóriában. A debütáló futamán már tavaly túlesett a holland pilóta, monzai beugrása a betegeskedő Alexander Albon helyén a Williamsben lenyűgözte a Formula-1 mezőnyét, a Red Bull testvércsapata pedig gyorsan le is csapott a 2019-es F2-es bajnokra. Az olasz istálló idei autójának bemutatója után Franz Tost csapatfőnök arról beszélt, mit vár idén Yuki Tsunoda csapattársától.

„Nycknek arra kell koncentrálnia, hogy a lehető legjobb munkát végezze. Remélem, olyan autót tudunk biztosítani neki, amilyet megérdemel, azaz mindig bekerüljön a Q3-ba és a lehető legtöbb pontot szerezze. Sok tapasztalatot hoz magával, nem csak a vezetői oldalon, de technikailag is. Manapság sok fiatal ül be ezekbe a komplikált F1-es autókba, így igazán fontos, hogy egy olyan versenyzőnk van, aki több tapasztalattal rendelkezik, nyert már különböző bajnokságokban és szériákban. Nagy győzelem ő a csapatunknak” – idézi Tost szavait a RacingNews365.com.



De Vries Formula-2-es bajnoki címe után nem talált helyet az F1-es rajtrácson, így a Formula-E sorozatban mutatta meg tehetségét, ahol rögtön a második szezonjában világbajnoki címet szerzett a Mercedes pilótájaként. Emellett a hosszútávú versenyzés világában is megállta a helyét, részt vett az ELMS sorozatban és több Le Mans-i 24 óráson is.

„Biztos vagyok benne, hogy már a szezon elején képes lesz jó eredményeket szállítani a csapatnak és pontszerző helyeken végezni. Nyck nagyon jól képzett technikailag. A tavalyi szezon végén Abu Dhabiban zajló fiatal pilóták tesztjén rögtön jó visszajelzést adott a mérnököknek, úgy gondolom, azonnal meg fogja érteni az új autót. Hamar hozzá fog szokni és segíteni fogja a csapatot a meglátásaival, mert mint említettem, jól érti a jelenlegi F1-es autók technikai kihívásait. Ő az egyik legjobban alkalmazkodó pilóta a technikai háttér megértését illetően” – dicsérte újoncát a csapatvezető az AlphaTaurinak adott interjújában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: