DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Megérkezett az új F1-es AlphaTauri, az AT04

A Red Bullhoz hasonlóan New Yorkban, de egy sokkal rövidebb videó végén mutatta be 2023-as festését a csapat, amelybe a fehér és a sötétkék mellé egy cseppnyi piros is vegyült.

Bő egy héttel a Red Bull nagyszabású eseménye után, de ugyanúgy New Yorkban tartotta a csapat- és autófestés-bemutatóját az AlphaTauri. Ahogy azt az előző években megszokhattuk, mióta ezen a néven fut az energiaitalosok B istállója, egy divatbemutatóval egybekötött eseményre került sor: ezúttal konkrétan a New York-i Divathét programjába fűzték bele a leleplezést, amelyen a Red Bull ruhamárkájának legfrissebb kollekcióját is prezentálták.

De persze a lényeg az F1-es bemutató volt: az AlphaTauri előre jelezte, hogy nem a tényleges autót, hanem csak az AT04-es új festését láthatjuk majd este. Az anyacsapattal ellentétben viszont nem cifrázta túl a bemutatót az alakulat: egy hangulatos rövid videó végén vethettünk pillantást a színezésre. Amely pedig nem sokat változott: továbbra is a fehér és a sötétkék dominál, az autó alsó részén viszont újdonságként némi piros is feltűnt, köszönhetően az Alfa Romeótól érkező új szponzornak, az Orlennek. A fenti galériában renderelt képeken lehet megnézni minden szögből a dizájnt, alább pedig az említett videó:

 

A csapat egyébként félig új felállással vág neki a 2023-as évadnak, hiszen míg Yuki Tsunoda zsinórban a harmadik szezonjára készül a Formula-1-ben a faenzai istállóval, mellé a tavaly egy futamon a Williamsszel már beugró, de tulajdonképpen újonc korábbi F2-es és Formula-E-bajnok Nyck de Vries érkezik az Alpine-hoz igazolt Pierre Gasly helyére. Az alakulat tavaly mindössze a konstruktőri kilencedik helyet kaparintotta meg, ezen javítana mindenképp idén a gárda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: