DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Alonso első F1-es Aston Martinja: az AMR23

Hétfő este mutatta be új gépét az Aston Martin, amellyel Lance Stroll mellett immár Fernando Alonso igyekszik majd a minél előkelőbb helyekért harcolni.

Alig két órával a McLaren után máris folytatódott a Formula-1-es autóbemutatók sora: hétfő este az Aston Martinra szegeződött a rajongók figyelme, hiszen ők rántották le a leplet az újonnan igazolt Fernando Alonso, valamint Lance Stroll 2023-as játékszeréről, az AMR23-astól.

Az eseménynek a néhány hónap múlva átadandó új Aston-kampusz adott otthont: a gyárról többen is – köztük Lawrence Stroll elnök – elmondták a műsor során, hogy óriási fejlődést jelent majd a csapat számára, s néhány éven belül ennek köszönhetően az F1 élmezőnyébe kerülhetnek. Stroll egyébként úgy fogalmazott, hogy rendkívül izgatott, „és amikor én izgatott leszek, akkor szenvedélyes is, ha pedig szenvedélyessé válok, akkor nyerek”.

Stroll és a csapatfőnök Mike Krack rövid interjúja után jött a legjobban várt pillanat: az AMR23-as leleplezése. Ehhez megérkezett a színpadra Alonso és Stroll, az ő jelenlétükben csodálhattuk meg a festésében alig változott, teljesen zöld autót. A csapat kihangsúlyozta: ők nem trükköznek, nem bújócskáznak, a tényleges 2023-as F1-es gépüket mutatták be.

f1-aston-martin-2023-1



Az Aston Martin tavaly gyengébb szezonkezdet után talált menet közben magára – olyannyira, hogy kis híján a hatodik helyet is elcsípték a konstruktőrök között, csupán pontazonossággal maradtak alul az Alfa Romeóval szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: