DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa legendás pilótákhoz hasonlította Verstappent

A jelenlegi mezőny legjobbjának és igazi fenoménnak tartja a hollandok kétszeres világbajnokát Felipe Massa. Az egykori F1-es pilóta szerint Max Verstappen olyan pilótákhoz hasonlítható, mint Schumacher, Senna vagy Hamilton.

Komoly elismerést kapott a korábbi Formula-1-es pilótától Max Verstappen, aki az előző szezont rekordot jelentő 15 futamgyőzelemmel zárta. Felipe Massa úgy gondolja, a Red Bull versenyzője számára minden adott ahhoz, hogy meghatározzon egy korszakot és olyan magasságokba jusson, mint Michael Schumacher, Ayrton Senna vagy éppen Lewis Hamilton.

„Max egy jelenség. Nagyon koncentrált, tökéletes versenyzést mutat be, és befolyásos szerepet tölt be a csapatában, amely követi őt. Jelenleg ő a legjobb pilóta, aki a legjobb autóban ül és a legjobb csapattal rendelkezik. Schumacherhez, Hamiltonhoz és Sennához lehet őt hasonlítani az aranykorukban. Még sok világbajnoki címet nyerhet” – mondta el Massa a La Gazzetta dello Sport számára.

Még mindig a Red Bull a legerősebb



Massa szerint a sikerekhez tökéletességre van szükség, az osztrák istálló pedig képes volt mindenkit felülmúlni a fejlesztéseket illetően, így idén sem számít nagy változásokra.

„A Red Bull tavaly egy olyan autóval fejezte be a szezont, amely sokkal gyorsabb és erősebb volt, mint a többi a mezőnyben, így továbbra is ők a legerősebbek, azt viszont nehéz megmondani, hogy szenvedni fognak-e a büntetés miatt, amit a költségvetési sapka megsértése miatt kaptak. Tavaly a Ferrari is erősen kezdett, de utána megbízhatósági és taktikai problémák, valamint versenyzői hibák sújtották őket, de mindenekelőtt elmaradtak a Red Bull szezon közbeni fejlődésétől, így végül úgy alakultak a dolgok, ahogy. A győzelemhez tökéletesnek kell lenned” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: