DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Verstappen szerint erre van szüksége az F1-nek

Bár véleménye szerint a sportág nagyszerű helyzetben van, a hollandok kétszeres világbajnoka szorosabb harcra vágyik. Max Verstappen azt reméli, a jövőben több csapat is versenyben lehet majd a bajnoki címért.

Ugyan a Ferrari kiválóan kezdett 2022-ben, a tavalyi szezon végül mégis a Red Bull és Max Verstappen dominanciájáról szólt. Az energiaitalosok kiválósága rekordot jelentő 15 futamgyőzelemmel zárta az idényt és ebben az évben is a világbajnoki cím legfőbb várományosának számít.  

Verstappen nemrégiben a CNN számára adott interjút, amiből kiderült, hogy az olyan rivalizálások, mint a Lewis Hamilton elleni 2021-es csatája, nem adnak neki plusz motivációt, annak viszont nagyon örülne, ha kettőnél több istálló is szoros küzdelmet vívna a világbajnoki címért.  



„Több nagyszerű márka van jelen. Olyanok, mint például a Ferrari vagy a McLaren. Remélem, hogy ezek a nagyszerű márkák egyszer majd együtt harcolhatnak a bajnoki címért, mert ez olyasvalami, amit a Formula-1 is akar, és amire szüksége is van” – árulta el Verstappen.

Most jött el az F1 nagy pillanata

A 25 éves versenyző szerint az Egyesült Államok egy nagyon fontos piac a sportág számára, amely folyamatosan növekszik, az említett kontinensen pedig végre igazán sikeres lehet. A beszélgetés során ebből kifolyólag Verstappen a három amerikai futamra, köztük a versenynaptárba hosszú idő után visszatérő Las Vegasra is kitért.

„Növekszünk, az USA pedig egy nagyon nagy ország. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon fontos piac az egész F1 számára, így természetesen nagyon izgatott vagyok, hogy három különböző pályán versenyezhetek. Vegasból leginkább az őrület érdekel, amit magával hoz. Mintha mindenki oda akarna menni. Sokat várnak tőle, a magam részéről pedig csak azt remélem, hogy izgalmas hétvége lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: