DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Remélem, Seb bánja a visszavonulást”

Az Aston Martin F1-es csapatfőnöke szerint karrierje utolsó futamain is égett a tűz a németben, aki a nehéz időszakok során is támogatta alakulatát.

Sebastian Vettel a 2022-es Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján jelentette be, hogy az idény végén távozik a Formula-1-es mezőnyből. Ezt követően nyújtotta azonban szezonbeli legjobb teljesítményeit, többször is a középmezőny elejében harcolt a négyszeres világbajnok.

Mike Krack, az Aston Martin F1-es csapatvezetője is csak méltatni tudta a visszavonult németet, és reméli, hogy eddigi versenyzője már sajnálja a búcsút:

f1-vettel-aston-abudhabi-2022



„Abszolút így gondolom, vérszemet kapott” – felelte Krack, amikor arról kérdezte a Motorsport Magazine, hogy a legjobb formáját nyújtotta-e Vettel az utolsó idénye során. „Amikor jól alakultak a dolgok Szingapúrban és Japánban, lehetett látni az örömét. Amikor hallottuk a rádión, azonnal tudtuk, mennyire ott van. Éles volt, tényleg elkapta a flow. Látható volt, hogy az utolsó futamokon, amikor olyan autó volt alatta, amely jobb visszajelzéseket és jobb a teljesítménye, még motiváltabb volt.”

„Azt kell mondanom: le a kalappal előtte! Nehéz időszakon ment keresztül, gyakran már a Q1-ben kiesett, de sosem hajtotta le a fejét, és végig támogatta a csapatot és Lance-t. Ez példaértékű volt. Örülök annak, hogy ott van, ahol szeretne lenni, de kár érte, hogy abbahagyta. Remélem, ő is bánja.”

Vettelt egy másik többszörös világbajnok, Fernando Alonso vált az Aston Martinnál, aki épp a minap ült idén először F1-es autóba a Pirelli jerezi tesztjén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: