DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ricciardo: Max sokat fejlődött emberként

A Red Bullhoz négy év után harmadik pilótaként visszatérő Daniel Ricciardo volt csapattársáról, Max Verstappenről, valamint saját feladatairól beszélt a 2023-as szezon előtt.

Noha Daniel Ricciardo két gyengén sikerült éve után távozni kényszerült a McLarentől, mégsem fog unatkozni a következő szezonban, ugyanis volt csapatánál, a Red Bullnál fogja a harmadik pilóta szerepét betölteni. Az ausztrál távozása óta a 2018-as szezon végén sok minden változott az osztrák istállón belül, Ricciardo jó barátja, Max Verstappen azóta már második világbajnoki címét is bezsebelte. A jövőre a szimulátorban dolgozó pilóta egy interjúban holland kollégájával való kapcsolatáról beszélt.

„Az az igazság, hogy nagyon jó érzés visszatérni a csapathoz és természetesen Maxhoz is. A pár évben, amit a csapaton kívül töltöttem, láttam nőni és fejlődni, pilótaként és emberként is” – idézi Ricciardo szavait a Motorsport spanyol kiadása. „Emlékszem a bakui balesetünkre, de azon kívül mindig is nagyszerű volt a kapcsolatunk. Versengő típusok vagyunk, még személyes szinten is, valamint sokat beszélünk üzeneteken keresztül. Jó látni, hogy áll most a kapcsolatunk.”

Verstappen 30 futamgyőzelmet szerzett azon idő alatt, míg Ricciardóval más csapatoknál küzdöttek, az ausztrál meglátása szerint viszont nem igazán változtatták meg az elmúlt évek sikerei régi barátját: „A távozásom óta két bajnoki címet nyert, láttam a sikerét és a fejlődését pilótaként, de őszintén szólva úgy tűnik, nem sokat változott azon kívül, hogy emberként fejlődött. Ezt igazán jó látni.”



Ricciardo 2023-as feladatai közé elsősorban a szimulátorban végzett tesztek és a marketingeseményeken való megjelenések fognak tartozni Christian Horner csapatfőnök elmondása szerint. Noha Verstappen korábban már kijelentette, hogy nem szeretné, ha az ausztrál dolgozna helyette az autó fejlesztését illetően, Ricciardo így is a csapat hasznára szeretne lenni.

„El fogom nekik mondani, mit éreztem a szimulátorban, valamint kikérem majd a véleményüket. Mit gondoltok erről? Ez az az irány, amit kerestek? Ez ugyanaz a gyengeség a pályán, amit ma én is tapasztaltam? Szeretnél még fejleszteni ezen a területen? Szóljak a mérnököknek vagy a szimulátoros csapatnak? Természetesen, ha hozzám fordulnak bizonyos dolgokkal, igyekszem segíteni nekik, és megpróbálom fejleszteni és segíteni az egész csapatot” – nyilatkozta a nyolcszoros futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: