DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen nem akarja, hogy Ricciardo szimulátorozzon helyette

A Red Bull F1-es világbajnoka nem szeretné, hogy bármilyen tesztpilóta dolgozzon, és ne az ő igényei szerint legyen beállítva az autó.

Nem szeretné Max Verstappen, hogy más végezze el a szimulátoros munkát, és más visszajelzései alapján állítsák be a Red Bull új autót. A kétszeres világbajnok arról is beszélt, hogy az otthoni szimulátorozás is segít neki a koncentrációban, élvezi is a versenyzést, és emiatt van is egy komolyabb szettje a lakásában, de a csapat tényleges szimulátorát is szívesen használja.

„A szimulátorunk a sport egyik legjobbja, a napok ugyan hosszúak, de nem kérdés, hogy megéri” – mondta Verstappen erről a Speedweeknek adott interjújában.

f1-verstappen-redbull_1



„Nem akarom, hogy egy tesztpilóta vegye át a szimulátoros munkát, mint ahogy az más csapatoknál van. Én saját magam akarom elvégezni, mert mindenkinek megvan a maga egyedi vezetési stílusa” – tette hozzá a holland.

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a Red Bullhoz visszatérő Daniel Ricciardo feladatai közé tartozhatna a szimulátorozás, erre reagálta azt Verstappen, hogy ő inkább saját magára szabná az autót még ezen a területen is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: