DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLarennél is tartalék lesz Schumacher

Megegyezett a McLaren a Mercedesszel – a motorpartner beugróként Mick Schumachert is rendelkezésre bocsátja, ha az egyik állandó versenyző kidőlne.

A 23 éves német pilóta két aktív versenyzőként töltött szezon után vesztette el a Haas ülését, valamint a Ferrari kötelékéből is távozott – akadémista és tartalékversenyző volt az olaszoknál. Édesapja másik egykori csapatánál, a Mercedesnél talált új otthonra: a decemberi bejelentés alapján tartalékversenyző lesz Brackley-ben, aki arra az esetre áll készenlétben, ha Lewis Hamilton vagy George Russell nem alkalmas a versenyzésre.

A McLaren szerdán a közösségi médiában posztolt rövid bejegyzéssel jelentette be, Schumacher a Mercedes mellett náluk is tartalék pozíciót kap. „A McLaren 2023-ban tartalékpilótaként riaszthatja Mick Schumachert, a Mercedesszel való egyezségünk értelmében. Üdv a családban, Mick!” – olvasható a bejegyzés szövege. Mellette egy kép is látható Schumacherről üléspróba közben a McLaren főhadiszállásán. Egy nappal korábban a Mercedes posztolt arról, hogy a német üléspróbán járt náluk.

 



A tartalékpilóták megosztása bevett gyakorlat a Mercedes és partnerei között: a McLaren szükség esetén a korábbi években is számíthatott volna a németek két tartalékosa, Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries beugrására – utóbbi pedig ugyanezen kapcsolat révén debütált a Williamsnél az Olasz Nagydíjon. Mikor a tavalyi brazil hétvége előtt Lando Norris ételmérgezést kapott, De Vries szereplése felmerült a McLarennél.

Egy tartalékpilóta már volt a McLarennél

Az istálló éppen 2023-ra igazolt saját tartalékpilótát a 2021-es IndyCar-bajnok Alex Palou személyében. Személye azonban nem zárja ki Schumacher szerepét: Palou leszögezte, az elsődleges számára az IndyCar-szezon a Ganassi csapatával, a McLarennel csak azután utazik nagydíjakra, hogy az idény szeptemberben véget ér. Schumacher addig ideális tartalék lehet a McLaren számára. A McLaren kötelékében két teszt- és fejlesztőpilóta is lesz idén, az egykori Manor-versenyző Will Stevens, valamint a csapatot ebben a státuszban több mint egy évtizede erősítő Oliver Turvey.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: