DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így húz hasznot Alonso érkezéséből Stroll

A kanadai arra számít, hogy új F1-es csapattársa – akit eddig nem ismert túl jól – hajtani fogja az Aston Martinnál. Felidézte, mi mindent tanult Vetteltől.

Nem egy csapattárson kifogott már Fernando Alonso a közös évek alatt – gondoljunk Esteban Oconra az Alpine-nál: a francia szezon végi odaszúró nyilatkozatai, köztük az emlékezetes kijelentés, miszerint „én csináltam a munka 98 százalékát, ő pedig kettőt” jelzik, nem zárta szívébe a spanyolt, akivel a vetélkedés többször az istálló eredményét hátráltatta.

Alonso végletesen versengő és intrikára hajlamos természete azonban nem rettenti el a legújabb csapattársat, Lance Strollt. A kanadai, aki az elmúlt két évet egy másik többszörös világbajnok, Sebastian Vettel mellett töltötte, extra motivációként tekint Alonso személyére az Aston Martin garázsának másik felében.

„Az nem élmény, ha az ember csak megy körbe és senki nem hajtja. Az ember olyan csapattársat akar, aki a teljesítménye csúcsán van. Ez azt jelenti, hogy mikor többet sikerül kihozni, mint ő, akkor te is a csúcson vagy és vice versa. Ha nem facsarod ki a maximumot, akkor nem dőlhetsz hátra nyugodtan, keményebben kell megpróbálnod. Végső soron erre van szükségünk a csapat részéről, és a csapatnak sem árt, ha a két srác egymást hajtja és mindig mindent kihoznak a csomagból” – idézi az Autosport lap Strollt.

Eddig nem ismerte jól Alonsót



„Együtt töltöttünk némi időt, beszélgettünk a versenyzői parádékon és ilyesmi. Rendes fickó és kiváló versenyző, egy nagy tehetség” – beszélt arról Stroll, hogy korábban nem volt túl közeli kapcsolatban Alonsóval. „Mindig érdekes és izgalmas, ha egy olyan versenyző, mint ő vagy Seb érkezik a csapathoz, és eltérő ötleteket hoz magával, más stílusban vezet, tőled eltérő dolgokat kíván az autótól. Mindig érdekes meghallgatni, amit az ennyire tapasztalt fickók mondanak. Ilyen tekintetben egyértelműen várom, hogy megérkezzen a csapathoz és együtt dolgozhassak vele.”

Ezt tanulta Vetteltől Stroll

A kanadai szinte teljes 2017 óta tartó F1-es pályafutását rutinos versenyzők csapattársaként töltötte, Felipe Massával és Sergio Perez is szerepelt egy istállóban, Alonsót pedig a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel előzte meg, aki 16 szezon után vonult vissza a Formula-1-től. Volt mint ellesni a veterán némettől.

„Extrém tapasztalt és rendkívül tehetséges, négyszeres világbajnok, ami mindent elmond. Élvezetes volt mellette, hiszen bár ellenfél volt az autóban, igazán motivált, hogy egyes dolgokat megértsek, mint azt, hogyan közelítsek meg egy hétvégét, hogyan alakítsam a munkamorálom és hogyan legyek még jobb versenyző. Nagyon sokat tanultam tőle ebben a tekintetben. Mindennek tetejében szuper srác volt az autón kívül, rettentő kedves, így pedig kellemesebben telnek a szezonok” – mondta el Vettelről Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: