DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért lehet Alonso előrelépés Vettel után

Világbajnok helyére világbajnokot igazolt az Aston Martin, a brit istálló csapatfőnöke pedig biztos abban, hogy Fernando Alonso személye új szintre emeli majd a csapatot.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel visszavonulása a 2022-es szezon végén rendesen beindította a pilótapiac mozgását, a dominósor első darabja pedig Fernando Alonso leigazolása volt a német helyére az Aston Martinhoz. A brit csapat Aston Martinná való átalakulásának kezdetén a tapasztalt német pilóta érkezésével kívánta felvenni a versenyt az élmezőny nagyjaival, ezen célját viszont nem sikerült elérnie, sorozatban második évben végzett hetedik helyen a konstruktőri bajnokságban Lawrence Stroll csapata. Alonso érkezésével és motivációjával viszont úgy érzik, tovább erősödhetnek majd 2023-ban.

„Nagyon jó kérdés” – válaszolta Mike Krack csapatfőnök az as.com oldal azon kérdésére, miért jelenthet előrelépést az Aston Martinnak a spanyol leigazolása Sebastian Vettelhez képest. „Seb egy négyszeres világbajnok, de teljesen más személyiség. Úgy döntött, abbahagyja a pályafutását, míg Fernando a folytatást választotta, ez pedig megváltoztatja a motivációnkat, befolyásolja a csapat dinamikáját. Hálásak vagyunk Sebastiannak azért, amit értünk tett, új szintre emelte a csapatot. Viszont Fernando sikeréhsége és az ebbe való befektetéseink tovább fogják vinni a csapatot.”



A már 41. életévét is betöltő Alonsót, aki idén átlépheti a mérföldkőnek számító 20000 teljesített versenykört a Formula-1-ben – egy rekord, amelyet eddig senki másnak nem sikerült teljesítenie –, kora ellenére továbbra is a mezőny egyik legjobbjának tartják. Tavaly a világbajnokság kilencedik helyén zárt, és sorozatos balszerencséje nélkül akár a középmezőny élén végző Lando Norrisszal is felvehette volna a versenyt összetettben.

„Egy olyan autóban, amely ugyanolyan, mint mindenki másé, első soros eredményeket tudna elérni. A legfőbb feladatunk az, hogy biztosítani tudjunk neki egy olyan autót, ami képes erre. Ha ezt megcsináljuk, oda juttatja az autót, ahová való” – mondta Krack a kétszeres világbajnokról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: