DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alessandro Alunni Bravi lesz az Alfa Romeo új csapatfőnöke

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Sauber Group ügyvezető igazgatója kapja meg a csapatvezetői pozíciót. A szakember Andreas Seidl mellett dolgozik majd, akit nemrégiben szerződtettek a vezérigazgatói posztra.

Miután az előző esztendő végén Frederic Vasseur távozott a Ferrarihoz, így az Alfa Romeo csapatánál a vezérigazgatói és a csapatfőnöki pozíció is megüresedett. Előbbire Andreas Seidl érkezett a McLaren istállójától, bejelentésekor pedig azt is megerősítették, hogy a csapatvezetői teendőket egy másik személy látja majd el.

Január 26-án végül hivatalosan is bejelentették, hogy Alessandro Alunni Bravira esett a választásuk, aki eddig a Sauber-csoport ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Az olasz 2017 óta dolgozik náluk, 2023-tól kezdve pedig már az F1-es csapat életében is fontos szerepet vállalhat.

„Örömmel erősítem meg Alessandro Alunni Bravi kinevezését a csapat képviselőjének szerepére, a csoport ügyvezető igazgatói feladatai mellett. A motorsportban szerzett hatalmas tapasztalata minden szükséges eszközzel felvértezte őt a sikerhez, és a csapat - amelynek több mint öt éve tagja - alapos ismerete biztosítja a stabilitást és a folyamatosságot a fejlődésünkben” – idézte a csapat közleménye Seidlt.

Alunni Bravi kinevezésével az alakulat napi szintű irányításáért felel majd az idei évtől, ami felszabadítja Seidl számára a teret, hogy vezérigazgatóként a Sauber-csoport szélesebb körű irányítására koncentrálhasson, ami viszont érdekes, hogy hivatalosan nem csapatfőnökként hivatkoztak Bravira, ugyanakkor új munkaköre az ehhez tartozó feladatokat is magában foglalja. 



„Szeretném megköszönni Andreasnak és részvényeseinknek a bizalmat, és szeretném megismételni elkötelezettségemet, hogy mindent megteszek azért, hogy megfeleljek az elvárásoknak, és a lehető legjobban képviseljem a csapatot. Hatalmas kiváltság, hogy továbbra is olyan hihetetlen emberekkel dolgozhatok együtt, akik hosszú évek alatt segítettek beilleszkedni a Sauber-csoportba” – értékelt Bravi.

„Amit ez idő alatt kaptam tőlük, az lehetővé teszi számomra, hogy teljesítsem ezt a feladatot, és a közös elképzeléseinknek, valamint céljainknak megfelelően képviseljem a csapatot. Teljes mértékben tudatában vagyok az előttünk álló munkának és az előttünk álló kihívásoknak. Alázattal közelítek ehhez a feladathoz, tudván, hogy egy erős csapat tagja vagyok, amely el fogja végezni a munkát, és abban a hitben, hogy mindenünk megvan a sikeres jövőhöz” – zárta gondolatait a frissen kinevezett csapafőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: