DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megtartaná jó kapcsolatát Russell és Hamilton

Nem lesz jelentős hatással a Mercedes pilótáinak jó kapcsolatára az istálló tervezett javulása a következő szezonban, véli George Russell, aki a csapaton belüli dinamika fontosságáról beszélt.

A delfinezés által megnehezített évkezdet után nagy fejlődésen ment keresztül a 2022-es szezonban a Mercedes, ehhez pedig az is hozzájárult, hogy a csapatnál első évét töltő George Russell rögtön nagyon jó kapcsolatot volt képes kialakítani a németeknél vezető szerepet játszó Lewis Hamiltonnal. Az élmezőnyhöz való felzárkózásban is nagy szerepet játszott a csapatjáték, a két brit pilóta felváltva tesztelte a Mercedes fejlesztéseit a szezon elejétől kezdve. Russell, aki többször beszélt már arról, milyen hatással volt rá a hétszeres világbajnok mellett eltöltött időszak, úgy véli, nem jelent majd gondot a csapaton belüli dinamikát illetően a várható 2023-as javulás.

„Ha egy-két másodpercekért dolgozol, természetesen más lesz a dinamika, nálunk viszont az a helyzet, hogy más-más szakaszában vagyunk a karrierünknek. Mind együtt vagyunk ebben a helyzetben, így ha jövőre képesek leszünk első-második pozíciókat elérni, nagyon nagy büszkeséggel fog eltölteni minket, hogy együtt segítettünk a csapatnak elérni ezt. Aztán pedig dolgozunk tovább. Nincs okunk a konfliktusra, jó a viszonyunk” – idézi Russellt a Motorsport.



A német istálló egyértelmű célként tűzte ki 2023-ra, hogy rendszeresen versenyben lehessen az élmezőnyt uraló Red Bull-lal és Ferrarival, erre pedig minden lehetőséget adottnak éreznek az autó jelenlegi koncepciójának továbbvitelével. A megfelelő csapaton belüli kapcsolat pedig elengedhetetlen a siker eléréséhez.

„Tisztelnünk kell egymást, ahogy tettük is ezt például a mexikói futam első kanyarjaiban. Ismerjük ennek a fontosságát a csapaton belül, hiszen ha tönkremegy a viszonyunk, az hatással lehet a csapatra, ami pedig egy ördögi körhöz vezethet, és minket is befolyásolhat. Erre tudunk építeni, és akár még közelebb is kerülhetünk egymáshoz” – magyarázta a Mercedes egyetlen 2022-es futamgyőzelmét szerző brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: