DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton sokszínűsége fontos dologra hívta fel Russell figyelmét

George Russell testközelből figyelhette Lewis Hamilton egyedi módszereit, az F1 hétszeres világbajnoka pedig érdekes tanulsággal szolgált számára.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben többnyire a harmónia jellemezte Lewis Hamilton és George Russell első közös mercedeses évét, igaz ebben nagy szerepet játszott a csillagosok gyengélkedése, az istálló 2022-es konstrukciója ugyanis csak néhány alkalommal tudott a győzelemért harcolni. A hétszeres világbajnok és az ifjú trónkövetelő nagy összecsapásaira így továbbra is várnunk kell, a küzdelmekkel teli tavalyi szezonban egyelőre azt mutatták meg, hogy képesek együtt dolgozni a csapat érdekében. A Williamstől érkező Russell saját bevallása szerint is rengeteget tanult a rutinos Hamiltontól, legutóbb pedig a 38 éves versenyző egyedi módszereire hívta fel a figyelmet, ami számára is fontos tanulsággal szolgált a jövőre nézve.

„Lewis egy elképesztően egyedi karakter. A pályán kívüli tevékenységeivel és projekjeivel nagyon inspirálóan tud hatni. Ha a múltból veszünk pilótákat, akkor ők kizárólag versenyzők voltak, akik csak a sportért éltek. Lewis azonban teljesen másképp áll hozzá, mégis rengeteg sikerben volt része az útja során” – magyarázta Russell a The High Performance Podcast adásában. A hétszeres világbajnok valóban sajátos módon közelíti meg F1-es karrierjét, hiszen a versenyzés mellett számos egyéb területen is megcsillogtatta már tudását, elég csak a Tommy Hilfigerrel közösen tervezett ruhakollekciójára gondolni, az utóbbi időben pedig a különböző társadalmi egyenlőtlenségekkel szembeni megmozdulások egyik élharcosa lett.



A 24 éves Russell eddig csupán négy szezont teljesített a királykategóriában, így az ő esetében egyelőre talán korai jellegzetes szokásokról és stílusról beszélni, Hamilton rendhagyó megközelítése azonban a tenisz legendássá váló triumvirátusát juttatja eszébe. „Federer, Nadal és Djokovic a sportág nagyjai közé tartoznak, statisztikailag pedig többé-kevésbé ugyanazt érték el pályafutásuk során, mégis három teljesen eltérő stílust képviselnek, és biztos vagyok benne, hogy az edzésmódszereik is különböznek egymástól. A pályán mindhárman más borításon brillíroznak, ennek ellenére mindannyian zsenik.  Ez, valamint Lewis hozzáállása is segített felismerni, hogy nem csak egy út vezet a csúcsra. Azt hiszem, mindenkinek meg kell találnia a saját útját. Hinned kell abban, hogy mindig a saját utadat kell követned és azt kell tenned, ami neked a legjobb, akkor is, ha a többiek más ösvényeken haladnak” – zárta gondolatait a Mercedes versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: