DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jelentős F1-es változásokat jelentett be az FIA

Az FIA elnöke szerint sok időt és energiát fordítottak a helyes lépések megtételére, de most úgy érzi, hogy a lehető legjobb helyzetbe hozták magukat.

Nikolas Tombazis az új együléses versenyzésért felelős sportigazgató, Steve Nielsen az FIA sportigazgatója, Tim Goss, Federico Lodi és François Sicard kapja meg a technikai, pénzügyi, valamint a stratégiai és operációs részlegek igazgatói posztját – ezeket jelentette be szerda reggel az FIA. A szövetség közleménye szerint mindez egy átfogó belső vizsgálat eredménye, amit Mohammed ben Sulayem elnök kezdeményezett.

A szövetség szerint az átmeneti időszak után ezekkel a változtatásokkal befejeződik a Formula-1-es részleg újraszervezése még a 2023-as szezon előtt.

A rendszer feje Tombazis lesz, aki évek óta vezeti az FIA technikai csapatát, az ő helyére ül majd technikai igazgatóként Goss, Lodi eddig is az F1-es pénzügyi szabályozásért felelt, mostantól pénzügyi igazgató lesz, Sicard pedig az újonnan létrehozott stratégiai és operációs igazgatói szerepkört kapja meg: korábban sportigazgató volt, ebben a pozícióban a hosszabb távú stratégiai tervezés, és a kulcsfontosságú, pályák körüli tevékenységek és logisztika tartozik majd hozzá.

fia-bensulayem-f1



 

Összeállt az FIA F1-es csapata

„Sok időt és energiát szenteltünk annak, hogy jelentős változtatásokat eszközöljünk az F1-es csapatunkon, és hogy létrehozzuk a megfelelő struktúrát a megfelelő emberekkel a sport jövőjére vonatkozó szabályokat illetően. Jogosítványokat adtunk házon belül az embereinknek, és fejlesztettük őket, hoztunk be kívülről szakértelmet és tapasztalatot, így most magabiztos vagyok azt illetően, hog a lehető legjobb helyzetben vagyunk ahhoz, hogy együtt dolgozzunk a folytatáson partnereinkkel, a FOM-mal és az F1-es csapatokkal” – mondta erről Mohammed ben Sulayem.

Tombazis annyit mondott, hogy izgatott és megtiszteltetésnek veszi ezt az új pozíciót, és szerinte nagyon tehetséges emberekkel dolgoznak azon, hogy olyan szintű szabályrendszere legyen az F1-nek, amilyet a sportág megérdemel. Hozzátette, hogy maximálisan hisz az új rendszerben, és ez garantálhatja majd a folyamatos fejlődést.

Steve Nielsen sportigazgató kiemelte, hogy hosszú évekig dolgozott csapatokkal és szervezetekkel a Formula-1-ben, most pedig már alig várja az új feladatát, bár érti, hogy milyen egyedi kihívást jelent az, hogy ő lesz a szabályozó az új felállásban.

Mit jelent mindez? Hírmagyarázatunk itt olvasható!

fia-f1-tombazis

Nikolas Tombazis még nagyobb szerepet kap az F1-ben
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: