DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas már úgy érezte, hogy nem is szabad jól éreznie magát

Az Alfa F1-es pilótája szerint volt időszak, amikor szinte bűntudatot érzett, ha mókázott a futamokon kívül.

A Racernek adott interjújában hasonlította össze a Mercedesnél és az Alfa Romeónál érzett nyomást Valtteri Bottas: a finn pilóta valósággal megkönnyebbült, hogy itt egészen más szintű teher nehezedik rá, mint korábban a világbajnok istállónál Lewis Hamilton mellett. Arról már korábban is beszélt, hogy mentálisan többször is nehéz helyzetbe sodorta magát, mert nagyon bizonyítani akart, de egyszerűen nem jött össze neki az, hogy hosszabb távon, stabilan, kiegyensúlyozottan hozni tudja Hamilton szintjét, de mint kiderült, a jókedve is ráment erre...

„Most is sokat dolgozom a csapattal, de amikor nem ezt teszem, akkor sok menő dolgot csinálok, most tényleg élek a futamok között. Korábban szinte rosszul éreztem magam, ha mókás dolgokat csináltam, szinte úgy éreztem, hogy nem is szabadna ilyeneket csinálnom. Azonban ahogy egyre többet megtanultam magamról, egyre inkább azt csinálok, amit akarok, és nem azt, amit éppen kellene” – magyarázta Bottas.

„Például Mexikó és Brazília között Argentínában jártam, megnéztem pár helyet, és emiatt felfrissülve érkeztem meg a Brazil Nagydíjra. Az év végi hajtásban egy ilyen kis pihenő nagy különbséget tud jelenteni, legalábbis nekem. A pályán minden a versenyzésről szól és maximális a koncentráció, de amikor nem ott vagyunk, akkor itt az ideje kikapcsolni” – tette hozzá a finn.

f1-bottas-alfaromeo



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: