DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Korábbi csapattársa nem számított Magnussen visszatérésére

A Haas korábbi párosa, Kevin Magnussen és Romain Grosjean két héttel a bejelentést megelőzően még az IndyCarról folytatott eszmecserét egymással.

Romain Grosjean és Kevin Magnussen 2017-től kezdve négy évadon át voltak csapattársak a Haas alakulatánál, ahonnan 2020 végén egyszerre kellett távozniuk, hogy átadják helyüket a Mick Schumacher–Nyikita Mazepin párosnak. A rutinos duó az Egyesült Államok felé vette az irányt: Grosjean az IndyCarban, Magnussen pedig az IMSA-ban talált új otthonra. Mazepin helye az amerikai istállónál azonban az orosz–ukrán konfliktus következményei miatt gyakorlatilag ellehetetlenült, a csapat pedig a tapasztalatra szavazva Magnussent választotta Schumacher csapattársának. Grosjean nemrég elárulta, hogy a bejelentés előtt néhány héttel még maga a dán versenyző is teljesen más terveket szövögetett.

„Nem, egyáltalán nem számítottam a visszatérésére. Vicces, hogy két héttel a bejelentés előtt még egy IndyCar-autót tesztelt Sebringben. Én is ott teszteltem akkor és egy jót beszélgettünk egymással. Elmondta nekem, hogy mennyire szeretné kipróbálni az IndyCart, mert hiányzott neki az együléses versenyzés. Aztán két hét pedig múlva már a Haasnál volt” – idézi a francia versenyzőt a PlanetF1. 



„Az évad elején mindenkinek megmutatta, hogy mire képes, sajnos később azonban visszaestek az erősorrendben. Úgy tűnik, ez egy tendencia a csapatnál, de remélhetőleg a jövőben változtatni tudnak rajta, mert képesek jó autót építeni, de a szezon előrehaladtával úgy tűnik, nem tudják tartani a lépést a fejlesztésekkel. Mindenesetre nagyon örültem Kevinnek, hogy ismét megmutathatta magát. Amikor együtt versenyeztünk, akkor nagyon rossz autóink voltak, úgy pedig nehéz megítélni egy versenyzőt, egészen addig, amíg nem kap egy jó autót. Ő megkapta, ami fantasztikus volt számára. Tudom, hogy élvezi, hogy ismét az F1-ben lehet, én pedig bízom benne, hogy idén még előrébb lép a csapat, Kevin pedig még több nagyszerű eredményt zsebel be” – zárta a 179 F1-es nagydíjon részt vevő Grosjean, aki a királykategóriába igyekvő Andretti Autosport versenyzőjeként készül pályafutása harmadik IndyCar-szezonjára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: