DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Andretti szerint az ő csapata veszélyes lehet a „sznob F1-re”

Szerinte ez még mindig egy európai klub, ahol őket amerikai betolakodóként kezelik, pedig a világ egyik legnagyobb gyártóját hozzák a száguldó cirkuszba.

A múlt hét fő híre volt, hogy az Andretti Autosport a világ egyik legnagyobb autógyártó cégcsoportjával, a General Motorsszal bútorozik össze a Formula-1-es projekt érdekében. A korábbiakban Toto Wolff, Christian Horner és az F1 részéről is érkeztek olyan kommentek, hogy vajon mit hoz a sportba az Andretti, milyen plusz értéket ad egy ilyen istálló, és mindig az volt a konklúzió, hogy ha egy nagy gyártót tudna bevonzani a sportágba, az teljesen más helyzetet eredményezne, ezért látják szívesen például a bent lévők az Audit.

A GM-nél nagyobb gyártó aligha jöhetne az istállóval, Michael Andretti szerint innentől nem lehet több kifogás:

„Mi, az Andretti és a GM négy-öt hónapja beszélgetünk egymással, és most már azt válaszolhatjuk arra a kérdésre, hogy mit hozunk a buliba, hogy a General Motors és a Cadillac révén a világ egyik legnagyobb autógyártóját. Úgy érezzük, hogy eddig ennek az egy kritériumnak nem feleltünk meg, márpedig szerintem óriási támogatást hozunk most az F1-nek. Ezer százalékig hiszem, hogy ott lehetünk majd a rajtrácson, most már minden feltételt teljesítünk, és szerintünk mindenki mást megelőzünk ebben” – mondta Andretti a sajtótájékoztatón.

f1-andretti-cadillac-generalmotors



Az FIA elnöke, Mohammed ben Szulajem tárt károkkal várná is az amerikaiakat, az F1 részéről viszont feltűnően hűvös fogadtatásban részesült a hír, teljesen egyértelmű, hogy a sportág vezetése valamiért nem örül a fejleményeknek, és az FIA-val meglévő ellentétet is kiélezi ez a helyzet. Andretti korábban erős mondatokat használt a sportág szereplőivel kapcsolatban: 

„Ez egy egyértelmű európai klub volt, és kezd az az érzésem lenni, hogy még mindig az. Minket még mindig ennek megfelelően kezelnek, mert veszélyt jelentünk, mi lehetünk az első igazi nemzetközi csapat. A sportág szereplői nagyon sznob hozzáállást mutatnak. Mi több értéket hozunk, mint amennyit elviszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: