DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Szégyentelenek” – sokan akaszkodtak De Vriesre Monza után

A holland rámutatott az F1-es lét egyik kellemetlen velejárójára: a debütálás után rögtön felbukkantak azok, akik valamilyen hasznot reméltek tőle.

Miután Nyck de Vries kilencedik pozíciót szerzett a Williams beugrójaként az Olasz Nagydíjon, a semmiből a 2023-as pilótapiac egyik felkapott szereplőjévé vált: végül az AlphaTaurival kötött szerződést. Ebben az időszakban keresték fel olyan ismerősök, akik már régen érdeklődtek iránta.

„Rendkívüli, mennyire szégyentelenek tudnak egyes emberek lenni. Az a típus, aki felől már rég nem hallottam vagy nem épp a legnagyobb támogatóm volt, de újra keresni kezdett – mondta a holland De Telegraaf lapnak De Vries. „Nem érdekel, milyen képet alkot rólam a külvilág. Ez lesz első évem a Formula-1-ben, teljesítményemmel szeretném kivívni a tiszteletet, nem az alapján, mit mondok a tévében. Ugyanaz maradok, aki voltam, ilyen tekintetben semmi sem fog megváltozni.”



A holland bizalmi emberekből álló stábbal vág bele első F1-es szezonjába állandó versenyzőként. Guillaume le Goff lesz a menedzsere, aki Pierre Gasly pályafutását is segíti, egyéb feladatokkal pedig közeli családtagjait bízza meg.

„A kör bezárult. Édesapám és édesanyám kétéves koromban váltak el. Apával és a lánytestvéremmel nőttem fel. Talán irritálóan hangzik, de a családomban minden az én pályafutásom és versenyzésem körül forgott, főként a korai években, de most sincs ez nagyon másként. Olyan emberekre van szükségem magam körül, akikben megbízok és akikre építeni tudok.”

„Guillaume-ot már például több mint 10 éve ismerem. A testvérem intézi majd a rajongói termékeket és a webshopot, a háttérben pedig apám is sok mindennel foglalkozik majd nekem. Főleg a monzai verseny után tűnt fel mindenféle ember, akik valamit akartak tőlem. Ettől védenem kell magam” – beszélt arról, hogy a „szégyenteleneknek” kiadta az útját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: