DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sikersztorit írna Piastri a McLarennel

Még be sem mutatkozott a Formula-1-ben, de máris hatalmas célokat tűzött ki maga elé Oscar Piastri: az újonc pilóta visszarepítené a McLarent a csúcsra.

A mezőny legfiatalabb pilótapárosával vág neki a 2023-as szezonnak a McLaren: 21 évesen debütál a Formula-1-ben Oscar Piastri, míg Lando Norris 23 éves kora ellenére már ötödik évét kezdi meg az F1-ben. A brit versenyző az elmúlt két évben magabiztosan legyőzte sokkal tapasztaltabb csapattársát, Daniel Ricciardót, az újonc F3-as és F2-es bajnok versenyző érkezésével pedig vezető szerep hárul majd a McLaren neveltjére. Piastri az Ausztrál Nagydíj hivatalos podcastjében beszélt jövő évi csapattársáról, valamint a kettejük viszonyáról.

„Alig várom, hogy megmutathassam, mire vagyok képes, de kétségkívül van még hova fejlődnöm. Úgy gondolom, Lando egy nagyon erős csapattárs lesz, akitől sokat tudok majd tanulni. Remek munkakapcsolatot várok, hasonló korúak vagyunk, és van pár közös barátunk is, ezért bízok benne, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni, és előre mozdítani a csapatot. Ez a cél” – mondta az ausztrál.



Noha hasonlóan alakult a kettejük junior karrierje, a szezon végi Abu Dhabiban rendezett teszten találkozott először a két jövő évi McLaren-pilóta: „Nem ismerem túl jól Landót. Párszor beszélgettem már vele röviden, de nagyon várom, hogy megismerhessem személyesen és professzionálisan is. Hasonlóan alakult a karrierünk fiatalabb korunkban, ő viszont már bebizonyította a Formula-1-ben, milyen erős és tehetséges versenyző.”

A wokingi istálló legutóbb 1998-ban nyert konstruktőri bajnoki címet – ekkor még egyik jelenlegi versenyzőjük sem élt –, egyéni bajnoki címre pedig 2008 óta várnak. Piastri célja az, hogy visszarepítse a papaja gárdát az aranyéveibe.

„A McLaren történetének, győzelmeinek és bajnoki címeinek nagy része azelőtt történt, hogy én megszülettem volna, vagy még nagyon fiatal voltam. Nyilvánvalóan szeretnék megpróbálni – a csapat többi részével együtt – visszatérni ezekhez az időkhöz, és feljebb lépni a mezőnyben. Gyakran megfordul a fejemben, hogy hatalmas presztízzsel rendelkező, sikeres, legendás származású csapatba igazoltam, ami nagyon izgalmas. Fantasztikus lehetőséget adtak nekem, hogy megmutathassam a tehetségemet a Formula-1-ben. Nagy dolog számomra, hogy ott lehetek a rajtrácson, megpróbálok új sikerfejezetet írni a csapatnak és magamnak is” – nyilatkozta Piastri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: