DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Max olyan volt, mint egy metronóm

Ismét nem győzte méltatni Verstappen 2022-es produkcióját a Red Bull F1-es főnöke: szerinte minél nagyobb nyomás volt rajta, annál jobban teljesített.

Minden idők egyik leglehengerlőbb teljesítményével védte meg címét 2022-ben Max Verstappen a Formula-1-ben: a holland rekordot jelentő 15 futamot nyert meg – miközben a Red Bull RB18-asa a szezon első felében egészen biztosan nem emelkedett a Ferrari fölé nyers tempó tekintetében.

Christian Horner, a bikák csapatvezetője szerint Verstappen elsősorban érettségben lépett előre az azt megelőző, sokkal feszültebb 2021-es világbajnoki párharchoz képest:

f1-verstappen-2022-mexiko-podium



„2021 egy epikus év volt, szerintem a későbbiekben a Formula-1 valaha volt egyik legjobb szezonjaként fogjuk emlegetni” – fogalmazott Horner, akit az F1i.com idéz. „Úgy gondolom, hogy azzal, hogy Max átment ezen és annak a végén nyert… sokszor elfelejtik, hogy még mindig csak 25 éves.”

„Úgy vélem, az előző évről a 2022-es idényre fordulva tett egy lépést előre. Szerintem egy másik szintre lépett azzal az érettséggel, amellyel vezetett. Ha megnézzük a nagydíjakat, amiket az év korai szakaszában nyert: látványos volt az imolai dupla, aztán Miamiban a versenye Charles-lal… az első futamokon lenyűgöző volt a kerék a kerék elleni csata.”

„Aztán úgy folytatta, mint egy metronóm, úgy szállította az eredményeket, és minél nagyobb volt a nyomás, annál jobban teljesített. Volt néhány hihetetlen győzelme: Magyarországon át kellett mennie a mezőnyön, Spában totálisan dominált, és ott volt a zandvoorti nyomás… A lista hosszú.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: