DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes lesz a McLaren kiindulópontja

A McLaren vezérigazgatója szerint az azonos motort használó Mercedeshez kell mérniük a teljesítményüket jövőre, ha feljebb akarnak lépni a konstruktőri bajnokságban.

Csalódást keltő szezonként könyvelheti el a McLaren a 2022-es évet, miután az elmúlt évek folyamatos fejlődése után a brit csapat kevésbé tudott alkalmazkodni az új szabályváltoztatásokhoz, a konstruktőri bajnokságban pedig mindössze az ötödik helyen végeztek az Alpine ellen vívott küzdelem után. A következő szezonnak már új pilótafelállással vág neki a papaja színű gárda, a küszködő Daniel Ricciardo helyett ugyanis az újonc F3-as és F2-es bajnok Oscar Piastri fogja próbálni megszorongatni az idén is a középmezőny egyik legjobbjának számító Lando Norrist a csapaton belül. A 2023-as célokról és a fiatal ausztrál érkezéséről is beszélt Zak Brown vezérigazgató.

„Nehéz szezon volt. Elkeserítő ötödikként végezni azután, hogy korábban negyedikek és harmadikok is voltunk. Megvoltak a magunk kihívásai. Voltak jó hétvégéink, például Lando dobogója. Ezen felül természetesen nehezen tudtuk maximalizálni Daniel teljesítményét, a média egész évben ezzel foglalkozott. Izgatottak vagyunk egy újabb ausztrál pilóta érkezése miatt Oscar személyében, noha ezt kisebb küzdelem és dráma után értük csak el” – nyilatkozta Brown a Speedcafénak.



„Két dologra fogunk legfőképpen összpontosítani: az egyik, hogy milyen közel vagyunk a győztes csapathoz. Valamint ha ez nem a Mercedes, a második kérdés az, milyen közel vagyunk hozzájuk, tekintve, hogy ugyanazzal a motorral dolgozunk. Tehát ez a két elsődleges adat, amit néznünk kell, ha szeretnénk hozzájuk közelebb kerülni jövőre, mint ahol idén voltunk. Ezen túlmenően nehéz megmondani, mi a pontos célunk. Természetesen vissza szeretnénk jutni legalább a negyedik helyre a konstruktőri bajnokságban. Ahhoz, hogy az első három csatájába is be tudjunk kapcsolódni, fejlettebb technológiákra lesz szükségünk.”

A wokingiakhoz érkező Oscar Piastriról is beszélt a vezériazgató, aki szerint versenyzői múltja sokat segített neki a fiatal ausztrál tehetségének felismerésében: „A nagyszerűség és annak a hiánya is ugyanúgy néz ki, függetlenül attól, hogy melyik versenysorozatban veszel részt. Egész életemben vezettem és versenyeztem, így úgy gondolom, ez jó perspektívát ad nekem ahhoz, hogy felismerjem, mi történik a színfalak mögött” – idézi az amerikait a RacingNews365.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: