DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Hamilton 2022-ben érezte magát a legbüszkébbnek

A kudarcok ellenére úgy érzi a hétszeres világbajnok, hogy a csapat tagjai minden eddiginél jobban megmutatták a bennük rejlő erőt. Lewis Hamilton szerint az idei év egy másfajta utazás volt.

2014 óta egészen az idei évig a Mercedes volt az a csapat, amelyet mindenki le akart győzni, ám a 2022-ben debütáló új aerodinamikai szabályok némileg átírták az erőviszonyokat. A német márka rengeteget küzdött a pattogással, és sok időbe telt, mire ismét versenyképessé váltak.

Bár az idény második felében már a konstruktőri második helyért is versenyben voltak, futamgyőzelmet mindössze egyszer sikerült aratniuk, Brazíliában George Russell diadalmaskodott. Lewis Hamilton számára ez egy hosszú sorozat végét jelentette, hiszen pályafutása során most először fordult elő, hogy győzelem nélkül zárt egy szezont.

A rutinos brit szerint fura éven vannak túl, hiszen a kitűzött célokat nem sikerült elérniük, ám ennek ellenére kifejezeten büszkének érzi magát.



„Sok szezont kezdtünk már az élen és sokszor küzdöttünk a bajnoki címért, de ez most egy másfajta utazás volt. Az idei év sokkal, de sokkal mélyebb érzést keltett bennem, mert az emberek olyan keményen dolgoztak, hogy felépítsék ezt az autót, de sajnos nem az lett belőle, amit reméltek. Ha mindenki csak feladta volna, és lustálkodik, akkor az biztosan meghiúsította volna a célt. Mindenkire nagyon büszke vagyok” – idézte Hamiltont a GPFans.

Az esélytelenek szerepe

Hamilton úgy érzi, sokkal több szeretetet kaptak, mint korábban, pedig a mögöttük hagyott évben ezúttal nem ők voltak a favoritok.

„Minden eddiginél jobban észrevehető volt a csapatban dolgozók ereje, sokkal jobban, mint bármelyik győztes évben. Soha nem voltam még ilyen büszke. Azokra az emberekre is, akik a csapatunk csúcsán vannak, akik jobbat akartak, akik többet akartak tenni, és felismerték, hogy jobb hatást tudunk gyakorolni a világra, szóval ez egy őrületes élmény volt. Több szeretetet vettem észre annak ellenére, hogy nem nyerünk. Nagyon furcsa év volt ez ebből a szempontból” – árulta el a 37 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: