DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Megcsináltuk, amit akartunk” – vélik a Ferrarinál

A Scuderia szakembere szerint ők teljesítették a 2022-es tervüket, csak a Red Bull rutinosabbnak és jobbnak bizonyult. De tanulnak belőle.

Simán elvesztette az évközi fejlesztési versenyt 2022-ben a Ferrari, az olaszok az erős kezdés után sorozatos és súlyos hibákat vétettek minden létező területen, de az idény második felében már azt sem lehetett elkenni, hogy az autójuk nem tudta tartani a lépést a Red Bulléval. Erről beszélt Jock Clear, a Ferrari senior teljesítménymérnöke is:

„A Red Bull nyilvánvalóan nagyon jó munkát végzett abban, hogy úgy reagáljon a nyomásra, hogy közben ne tévessze szem elől azt a feladatot, hogy az autó teljesítményét folyamatosan javítani kell” – dicsérte a riválist a szakember.

f1-ferrari-leclerc



„Szerintem mi a szempontunkból mi mindent megcsináltunk, amit erre az évre terveztünk. Viszont ez a sport relatív, így a Red Bullhoz képest az idény második felében alulteljesítettünk, míg a Mercedes túl későn teljesített jól. Ők késtek, mi korán nyomtuk, a Red Bull pedig megtalálta a helyes egyensúlyt. És nekünk ebből tanulni kell” – idézi Clear szavait az Autosport.

 

Muhammad Alihoz hasonlította a Red Bullt

Azt sem tagadta, hogy a Red Bull világbajnoki tapasztalata meglátszott idén: a Ferrari nem tudott úgy reagálni a kialakult helyzetekre, mint ellenfele.

„Néha Muhammad Ali-szerű hozzáállást láttunk a Red Bulltól. Amikor már azt hittük, hogy elkaptuk őket, akkor csak megrázták magukat, felálltak és odacsaptak. Mi pedig úgy voltunk vele, hogy atyaég, ezt honnan szedték elő? Szerintem ez egyszerűen az a tapasztalat, ami nekik a vb-harcok terén megvan. És ez az, amihez nekünk is hozzá kell szokni. Ez az év segít ebben, ott harcoltunk elöl, rengeteget tanultunk és éles fejlődési görbét értünk el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: