DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Wolff: Alapjaiban változtatjuk meg az autót

A 2022-es szezon volt az első a hibrid érában, mikor nem a Mercedes nyerte meg a konstruktőri pontversenyt. Az Ezüst Nyilak jövőre átgondolt autóval vágnának vissza a Red Bullnak és a Ferrarinak.

Szomorú emlék marad csak a 2022-es esztendő a Mercedes számára, hiszen a 2014-es turbó hibrid korszak beköszönte óta ez volt az első szezon, amikor végül nem a stuttgarti székhelyű márkát koronázták az F1 királyává.

Az idei évre hozott szabályváltozásokhoz nem a Mercedes alkalmazkodott a legjobban, hanem a Red Bull és a Ferrari párosa, akik az összes 2022-es futamgyőzelmen osztoztak, egyet kivéve, melyen épp a mercedeses George Russell diadalmaskodott.



A W13-ast Toto Wolff elmondása alapján „valahová hátra” jól elrejtik majd a múzeumukban, hiszen alapvető tervezési hibával jött a világra, így a csapatvezető elmondása szerint az sem segített volna rajtuk, ha végtelen kassza áll rendelkezésükre.

„Nem a mérnökeink képességeivel volt probléma és nem is szenvedtünk hiányt sem az anyagiak, sem felszerelés szempontjából és rengeteg idő is a rendelkezésünkre állt” – mondta Wolff az F1 Beyond the Grid podcastjében.

„Sokkal inkább abból állt a mi problémánk, hogy lehámoztunk egy rossz réteget az autóról, ami miatt előjött egy újabb hiba. Meg fogjuk változtatni az autó alapkoncepcióját és bizonyos részeit annak érdekében, hogy a jó irányba tudjunk továbbmenni. Összeszedettnek kell maradnunk, ugyanakkor nem hihetjük azt, hogy már az első versenytől a győzelmekért leszünk harcban.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: