DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Közel érzi a világbajnoki címet Sainz

A gyengébb szezon ellenére pozitívan tekint a jövőbe Carlos Sainz, a világbajnoki címet célul kitűző spanyol versenyző szerint Fred Vasseur érkezése is jó hatással lesz a Ferrarira.

Carlos Sainz első Ferrariban töltött évét kifejezetten sikeresként könyvelhette el: gyorsan beilleszkedett a maranellói csapatba, és a bajnoki tabellán is megelőzte az olaszok csillagát, Charles Leclerc-t. A 2022-es szezonja azonban már másként alakult, gyenge év eleji teljesítménye hamar eldöntötte Leclerc javára az istállón belüli harcot, a későbbiekben mutatott javuló tendencia ellenére pedig így is csak az összetett ötödik helyén végzett, 208 ponttal elmaradva a bajnok Max Verstappentől.

„Sok jó dolog történt a szezonban, amelyekre mindig emlékezni fogok, de voltak nagyon nehéz pillanataim is. Először volt két egymást követő kiesésem, majd mikor végre jól vezettem, kiestem Austinban a pole-pozíciómat követően, ezután pedig már nem volt futamgyőzelemre képes autónk. Remélem, hogy jövőre kevesebb mélypontunk lesz, valamint többször leszünk a csúcson, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az év” – nyilatkozta a 28 éves versenyző a spanyol Motorsportnak.

Az idén Silverstone-ban első Formula-1-es futamgyőzelmét arató spanyol jövőre a világbajnoki címért akar küzdeni, de tisztában van vele, nem lesz könnyű dolga: „Az a célom, hogy kiegyensúlyozott legyek, versenyeket nyerjek, és harcoljak a bajnoki címért, ehhez pedig a kiegyensúlyozottság elengedhetetlen. Ha elölről indulsz, a legrosszabb esetben is ötödikként vagy hatodikként végzel, viszont az idén mutatott hat-hét kiesésünk miatt rengeteg pontot veszítettünk, így pedig nem volt esélyünk a bajnokságban. Igaz, Verstappen és a Red Bull végig fölényben voltak hozzánk képest. Ha tanulunk ebből a pár leckéből, visszatérhetünk a 2021-es kiegyensúlyozott Carloshoz, aki minden futamot befejezett, és így tudnánk harcolni az első helyért.”



„A világbajnoki cím egyszerre van közel és távol is. Közel, mert az F1 egyik legjobb csapatában vagyok, viszont itt az istállók és a pilóták szintjén is magas a léc. Minden évben ugyanaz a célom, viszont ehhez megfelelő körülményekre van szükségem, az egyik legjobb autóra, és arra, hogy ezt ki tudjam használni. Idén először igazán versenyképes autóm volt, amiből sokat tanultam. Biztos vagyok benne, hogy ki tudom ezt használni, és fejlődni tudok a jövőben” – mondta az idén kilenc dobogós helyezést, köztük egy győzelmet szerző pilóta.

Mint ahogy azt a legendás olasz istálló is megerősítette, a távozó csapatfőnök Mattia Binotto helyére az eddig az Alfa Romeo szolgálatában álló Fred Vasseur érkezik, erről a váltásról is kifejtette véleményét Sainz: „Reméljük, jó váltás lesz. Amikor valaki új érkezik a csapatba, extra motivációval rendelkezik, hogy a legjobban teljesítsen a saját maga és a csapat érdekében is. Időt kell adnunk neki, hogy megismerje, hogyan működik a csapat, milyen változtatásokra van szükség. A Ferrari nagy név, időre lesz szüksége, a váltás nem egyik napról a másikra történik. Remek dolgokat mondanak róla, személyesen is ismerem. Tegnap beszéltem vele először Ferrari-pilótaként, tudom, hogy jó munkát fog végezni” – értékelt az olaszok versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: