DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Seidl lehet az Audi F1-es csapatának vezetője

Sajtóinformációk szerint a McLarennél 2019 májusa óta dolgozó Andreas Seidl elhagyhatja a wokingiakat a Formula-1-be 2026-ban megérkező Audi kedvéért.

Az Audi idén erősítette meg a már jó ideje köztudott hírt: a négykarikások csatlakoznak a Formula-1-hez. Ugyan az istálló bemutatkozására 2026-ig várnunk kell, de már most javában jönnek a hírek a német márka háza tájáról.

A Speedcafe legfrissebb információi szerint már meg is találta új csapatfőnökét a csapat. Miután Frederic Vasseurt, a 2024 végéig Alfa Romeo néven futó Sauber istálló főnökét a Ferrari csábítja, s a hírek szerint bármikor bejelenthetik távozását a csapattól, az Audi a McLarentől szerezne csapatfőnököt.

Négy évet sem töltött a McLarennél



Andreas Seidl érkezését 2019 januárjában jelentette be a McLaren, ahol az év májusában kezdte el a munkát. Az Audi a német szakembert szeretné elcsábítani, ezzel úgymond „házon belüli” megoldást találna a német istálló, Seidl számára pedig nem is lenne idegen terep a Volkswagen-csoporton belül elhelyezkedni.

A 46 esztendős szakember ugyanis korábban már dolgozott a cégnek, amikor 2015-től kezdődően zsinórban háromszor nyerték meg közösen a Porschéval a WEC-t.

A napokban egyébként nagy mozgás tapasztalható a csapatvezetők körében, hiszen Mattia Binotto távozásának bejelentését követően hétfőn Jost Capito is búcsút intett a Williamsnek, s Vasseur, valamint Seidl valószínűsíthető csapatváltásával még mindig lesz egy üres hely a McLarennél.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: