DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Fura lesz újra egy F1-es nagydíjon

Az aktív pályafutását lezáró német már elképzelte, milyen lesz újra belépni a Formula-1-es paddockba. „Soha nem szabad azt mondani, hogy soha” – mondja Vettel, bár még nem tudja, mikor fogjuk újra versenyhétvégén látni.

A 2022-es szezon befejeztével visszavonuló négyszeres világbajnokról kevesen gondolják, hogy végleg hagyja ott a Formula-1-et: még ha versenyezni valószínűleg nem is fog többet, valamilyen státuszban a várakozás szerint jelen lesz a királykategóriában. Vettel arról a pillanatról beszélt, amikor újra belép a paddockba, már nem versenyzőként:

„Biztos vagyok benne, hogy egy ponton visszamegyek és körbenézek. Szeretem a sportot, szeretem az ott levő embereket. Valószínűleg nehéz vagy fura pillanat lesz személyesen jelen lenni és nem versenyezni. De feltételezem, hogy el fog érkezni. Szóval nem tudom, mi lesz, egyelőre nincsenek terveim. De biztos vagyok benne, hogy valahol, valamikor megtörténik” – mondta az Autosportnak Vettel a szaklap díjátadóján: a magasan jegyzett eseményen Graham Grant-életműdíjjal tüntették ki.



Még Lewis Hamilton is úgy fordult oda Vettelhez az Abu Dhabi Nagydíjat követő sajtótájékoztatón: „Valószínűleg vissza fogsz jönni.” Az egykori rivális szavairól is kérdezték a németet:

„Sok elképzelésem van, sok mindent meg akarok megvalósítani, időt akarok fordítani rá. Azután viszont meglátom, mi történik” – felelte Vettel. „Azt hiszem, soha nem szabad azt mondani, hogy soha. Ezen a lépésen hosszú ideig gondolkodtam és a helyes döntésnek tűnt. De meglátom, mi következik, habár semmi sincs aláírva vagy kőbe vésve.”

Még Raikkönen is visszatért a paddockba

Vettel egykori csapattársa, Kimi Raikkönen volt az a versenyző, akit ismerve a rajongók joggal feltételezték: őt semmi sem fogja visszahúzni a Formula-1-es közeghez. „Talán sosem teszem be a lábam a paddockba. A Formula-1 sosem volt az életem” – fogalmazta meg nyersen Raikkönen a Bildnek az év elején. Ehhez képest a finn már a 2022-es szezonban feltűnt egy nagydíjon – utolsó csapatai, a Ferrari és Alfa Romeo hazai hétvégéjén, Monzában jelent meg látogatóként, családjával együtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: