DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Az F1 fejben dől el” – ezért lehet most jobb Hülkenberg

A Haas német F1-es pilótája elárulta, hogy mi a jó versenyzés titka, de arról is beszélt, hogy hogyan tisztázták az ominózus esetet Kevin Magnussennel.

Már öt és fél év telt el Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg emlékezetes összeszólalkozása óta, amikor a 2017-es Magyar Nagydíjon a dán letolta a pályáról Hülkenberg Renault-ját, amelyet követőenn az interjúknál a német odament konfrontálódni Magnussenhez, aki az elhíresült „s*ck my balls” beszólással válaszolt.

A két pilóta 2023-ban csapattárs lesz a Haasnál, így kulcskérdés, hogy hogyan alakul kettejük viszonya, de azt már Magnussen is elmondta, hogy semmi bajuk nincs egymással, most pedig Hülkenberg is ráerősített erre.

f1-hulkenberg-haas-2022



„Természetesen arra számítok, hogy jó lesz vele (Magnussennel a kapcsolatom” – idézi a német szavait a RacingNews365.com.

„Tisztáztuk már azt az incidenst és megtörtük a jeget, igazából pont az év elején. Köszöntem neki és pontosan azokat a szavakat használtam, amiket ő mondott nekem annak idején. Ő ezt elég viccesnek és szórakoztatónak találta. Egyáltalán nem aggódok a vele való közös munka miatt. Felnőttek vagyunk, tiszteljük egymást és a csapatért fogunk versenyezni.”

 

Felfrissülten tér vissza az F1-be

Hülkenberg arról is beszélt, hogy a kihagyás jót tett neki mentálisan: ugyan 2019 végén veszítette el az ülését a Renault-nál és azóta nem talált teljes állást a rajtrácson, de az azóta eltelt időben is kapott szerepet beugróként, tesztpilótaként, és egyéb módon is közel maradt az F1-hez.

„Mindig nagyon keményen és professzionálisan küzdünk, de szerintem a sport jelentős része fejben dől el. Elégedettnek és frissnek kell lenni, illetve a megfelelő mentalitást, hozzáállást kell felvenni, az adja az önbizalmat. Ha valaki bekerül egy olyan spirálba, amikor ez nincs meg, akkor nehézzé válik a helyzet és jönnek a kényelmetlen kérdések. Ha sikerül kiszakadni ebből a spirálból, akkor lehetünk újra frissek, egészségesek és jók.”

f1-hulkenberg-haas

Most fejben egészségesebben tér vissza az F1-be Hülkenberg
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: