DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner odaszúrt: „Nem vagyunk politikai szervezet”

A politikai csatározás jelentős teret kapott 2022-ben az F1-ben. A Red Bull vezetője azonban kiemelte: ők a versenyzésre összpontosítottak, ahogyan a sikeres csapatok szokták.

A versenypályán kívüli, nyilvánosság előtt zajló adok-kapokkal volt tele a 2022-es szezon: gondoljunk csak a Red Bull költséglimit-átlépését övező visszhangra, vagy korábban a delfinezést kiküszöbölő technikai direktívára és szabályváltozásra. Christian Horner csapatfőnök kiemelte: a kettős világbajnoki címet szerzett istálló igyekezett a pályán és nem a vitákban kitűnni.

„A pályán kívül célkereszt volt a hátunkon. Versenycsapat vagyunk, nem politikai szervezet. Arra összpontosítunk, hogy versenyezzünk, és kemény versenyzők vagyunk, feszegetjük a határokat, mint azok a csapatok, amelyek sikeresek akarnak lenni. Mindig is így álltunk hozzá, és ez mindig jól működött számunkra. Mi így szeretjük a versenyzést. Néha kemény volt ebben az évben, de sajnos a Formula-1 ilyen” – idézi az Autosport szaklap Hornert.



A szezonkezdet a Ferrarinak kedvezett – az első három versenyből kettőt is az olaszok nyertek, ezeken a nagydíjakon közel kétszeresét szerezték a Red Bull pontjainak –, de Horner emlékeztetett rá, a Red Bull már ebben az időszakban nyomás alatt tartotta riválisát, annak ellenére, hogy a szezonnyitón a lehető legrosszabb eredménnyel kezdtek, dupla kieséssel.

„A csapatunk csodálatos munkát végzett azzal, hogy ilyen versenyképes autóval álltunk elő. Kettős kiesésből kellett felállnunk, miközben a Ferrari 1-2-es eredményt ért el Bahreinben. De sosem veszítettük szem elől a célunkat, Imolában pedig, ahol a sprintet és a nagydíjat is megnyertük szezonunk első kettős győzelmével, újra nyomást helyezhettünk a Ferrarira, nem hagytuk őket levegőhöz jutni. Hatékonyan fejlesztettük az autót és lefaragtunk a súlyából, Max pedig szenzációs formában volt idén. Már az év eleji versenyek közül is nagyon szoros volt néhány a Ferrarival, gondoljunk Miamira, Szaúd-Arábiára vagy akár Bahreinre. Hihetetlen szezon volt ez számunkra” – összegezte Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: