DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

F1: „Nem voltunk harcban a világbajnoki címért” - Leclerc

Változtatott munkamorálján és a szabadidős elfoglaltságain is Charles Leclerc annak érdekében, hogy jobban teljesítsen a pályán. Úgy érzi, a csapatnak is változnia kell, mert nem voltak a vb-harcban.

A csapnivaló 2020-as szezont követően 2021-re új csapattársat kapott maga mellé Charles Leclerc Carlos Sainz személyében, aki első közös évükben több pontot is gyűjtött nála. Idén emiatt változtatott több dolgon is a monacói, hogy még jobb teljesítményt nyújthasson.



Változtatott a hozzáállásán

 

„Változtattam néhány dolgon, értem ezalatt a munkához való hozzáállásom, illetve az otthoni fegyelmezettebb időtöltéseket. Tavaly egy kicsit lazább voltam ezekben a dolgokban” – idézi a monacóit az Auto Motor und Sport.

„Mikor otthon voltam, rengeteg dologba belefogtam, emiatt pedig el is fáradtam a 2021-es szezon végére, ami meg is látszott a teljesítményemen. Talán az is lehet, hogy ez az autó jobban fekszik nekem, mint a korábbiak, ráadásul a téli tesztek is jól sikerültek és sokat foglalkoztunk azzal is, miként kellene vezetni az új vasat, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy erősen kezdtem az évet.”

Leclerc úgy érzi, nem tudták megnehezíteni Verstappen dolgát

 

A Red Bull lelépte őket a fejlesztési versenyben

 

Miután a Ferrari az első három verseny után kettőt megnyert, joggal érezhették magukat nyeregben az olaszok, ám a szezon hátralévő részében összesen nyertek még két futamot, szemben a Red Bull 17 sikerével.

„Rendkívül erősek az egyenesekben, ám a szezon elején ezt még tudtuk kompenzálni azzal, hogy mi pedig a kanyarokban voltunk gyorsabbak. Aztán szezon közben találtak valamit, amivel már ezen a területen is előttünk jártak, onnantól kezdve pedig gyorsabbak voltak nálunk” – tette hozzá Leclerc.

„Összességében nem gondolnám tehát, hogy a gumikezelés miatt maradtunk el tőlük, inkább a versenynapokon kellene fejlődnünk, hiszen ha az egész szezont nézem, harcban kellett volna lennünk a világbajnoki címért, de ezt mégsem mondhatjuk el magunkról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: