DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari nagykövete szerint bárkit legyőzhetnek

Jó esélyekkel indulnak a maranellóiak 2023-ban Marc Gené szerint. Az F1-es csapat egykori tesztpilótája úgy látja, amennyiben sikerül tanulniuk a hibáikból, akkor a következő esztendőben nincs lehetetlen számukra.

Habár kiválóan indult a szezon és jelentős előnnyel rendelkeztek, a Ferrarinak végül ismételten csalódnia kellett. Az év második felére a Red Bull és különösképpen Max Verstappen elképesztő formába lendült, ezzel szemben az olaszoknál rengeteg hibát vétettek és a megbízhatóság sem volt rendben.

A patinás alakulat azonban így is fejlődött az elmúlt évekhez képest, hiszen a konstruktőrök között a második helyen zártak, Charles Leclerc pedig ugyanezt a pozíciót csípte el az egyéni tabellán a holland versenyző mögött. A Ferrari nagyköveteként tevékenykedő Marc Gené úgy érzi, a csapat többször is megmutatta mekkora potenciál rejlik benne, így ha kiküszöbölik a hibákat, akkor egy nagyszerű év állhat előttük.



„Hibákat követtünk el idén. Először is ott volt a megbízhatóság kérdése, de ezt tudtuk, hiszen nagyobb teljesítményt akartunk. Tisztában voltunk azzal, hogy a motortól később nagyobb megbízhatóságot fogunk kapni, és a szezon későbbi szakaszában ez így is történt. A stratégiákban is történtek hibák, és néha még a versenyzők is hibáztak, de úgy gondolom, hogy az utolsó verseny azt mutatja, akár ezekben is tökéletesek tudunk lenni” – mondta el gondolatait az istálló korábbi tesztpilótája, aki annak idején a Minardi és a Williams színeiben is rajthoz állhatott a sportágban.

„Charles legutóbb tökéletes volt, akárcsak a taktikája. A bokszkiállás is jobban sikerült, mint a Red Bull vagy a Mercedes esetében, szóval képesek vagyunk a jobb munkára. Ha tényleg tanulunk hibákból, akkor ez a hétvége megmutatja, hogy bárkit meg tudunk verni jövőre” – árulta el az F1Nations podcastben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: