DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hakkinen: Daniel helyzete más, mint az enyém volt

A kétszeres világbajnok finn – Ron Dennis kedvéért – 2001 végén hivatalosan csak szünetre vonult az F1-ből, de tudta, nem fog visszatérni. Ricciardo 33 évesen azonban még megtalálhatja újra a motivációt.

Mika Hakkinen utolsó Formula-1-es szezonja a 2001-es volt, melyet követően a hivatalos álláspont szerint szünetre vonul a királykategóriás szereplésről. Emiatt időről időre felmerült a kétszeres világbajnok visszatérése – ami sosem valósult meg. Daniel Ricciardo esetében más lehet a helyzet.

„Jó volt látni, hogy Daniel Ricciardo mclarenes karrierjét pontszerzéssel fejezte be Abu Dhabiban. Daniel jó versenyző, de az F1-ben töltött évek után hasznos lehet egy szünet” – kezdte az Unibeten vezetett rovatban Hakkinen. „Amikor én visszavonultam az F1-ből, csapatfőnököm a McLarennél, Ron Dennis meggyőzött, hogy szünetnek hívjam, pedig tudtam, nem fogok visszatérni.”



„Daniel helyzete más lehet. Mögötte egy pár nehéz szezon áll, és csak meg kell találnia újra a motivációt. 33 évesen van még erre ideje” – fogalmazott Hakkinen. A finn versenyző egyébként ugyancsak 33 évesen szállt ki, de pályafutása másik szakaszában: Hakkinen 2000-ben még a vb-címért küzdött, 2001-ben versenyeket nyert, míg Ricciardo teljesítménye egyértelműen mélypontra került egykori formájához képest.

Egy másik versenyző, Sebastian Vettel ellenben kimondottan végleg elbúcsúzott a Formula-1-től. Hakkinen nem csupán világbajnoki címeire, de Ferrarinál elért eredményeire is visszatekintett, kiemelve, hogy utóbbiak egybeestek a Mercedes-uralom éveivel:

„Sebastian Vettel visszavonulása nagy pillanat volt számára és az F1 számára is. Abszolút briliáns munkát végzett a Red Bullnál a négy vb-cím megnyerésével, és biztos vagyok benne, hogy a Ferrarival Lewis mögött elért második hely 2017-ben és 2018-ban, a Mercedes dominanciája csúcsán bravúros eredmény volt” – mondta el Vettelről Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: