DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Köszönöm a Hondának a remek motort

Max Verstappen a tavalyi év után ismét megnyerte a világbajnoki címet, ezúttal azonban jóval simábban. A Red Bull egészen fantasztikus autót rakott össze 2022-re, a Honda erőforrásai pedig kitűnőek.

Hihetetlennek tűnik, hogy alig öt évvel ezelőtt a japán gyártó még nevetség tárgya volt a száguldó cirkuszban, akkor már harmadik éve szenvedtek, gyenge és nagyon megbízhatatlan egységekkel jelentkeztek. A McLarennel nem is volt meg a kémia, de a japánok sem éreztek rá a hibridmotorok lényegére.

A Toro Rosso, majd a Red Bull oldalán azonban mindez gyökeresen megváltozott, 2019-ben már futamokat nyertek közösen, tavaly pedig világbajnoki címet. Az idei évben pedig a Verstappen – RedBull-Honda kombináció verhetetlennek bizonyult, fölényesen zsebelte be a holland és az istálló is a bajnoki címeket.

„Örülök, hogy itt lehetek újra Japánban, a Honda hazájában, ez egy nagyszerű nap. Bámulatos, hogy ilyen sok rajongó elutazott értünk Motegibe, szeretném megköszönni motorszállító partnerünknek, hogy megszervezte ezt a napot” – számolt be az eseményről Max Verstappen saját hivatalos weboldalán.

Verstappen elismeri, óriási szerepe van a kiváló Honda-motornak a sikerekhez


„Fantasztikus érzés, két elképesztő éven vagyunk túl, az idei ráadásul magasan meghaladta a tavalyit is. Mindezeket a sikereket a Hondával közösen értük el, a japán szakemberek hatalmas erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy sikeresek lehessünk. És íme az eredmény, már két világbajnoki címnél járunk, nagyszerű érzés.”

„Az RB18-asban a Hondának nagyon fontos szerepe volt, csodálatos munkát végeztek. Tényleg hatalmas motorerővel rendelkezünk, ez egyértelműen megmutatkozott a hosszabb egyenesekben, ahol kétségtelenül mi voltunk a leggyorsabbak. Ez óriási segítséget adott, hogy ilyen sikereket érhessünk el. Köszönöm a Hondának ezeket a remek erőforrásokat” – tette hozzá Verstappen a japán közönség ünneplése közepette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: