DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas: Nagy lépések kellenek a dobogóhoz

Bár elégedett az Alfa Romeo teljesítményével, természetesen szeretne a dobogókért küzdeni Valtteri Bottas. A finn pilóta szerint az elsődleges céloktól már nincsenek messze, a pódiumtól azonban igen.

2022-ben új csapatnál kezdte az idényt a tízszeres futamgyőztes, aki öt szezon után hagyta el a Mercedes istállóját. Idén már az Alfa Romeo színeiben versenyezhetett, ahol a győzelmekért és a dobogós pozíciókért nem volt lehetősége küzdeni, de így sem lehet csalódott, hiszen a lehetőségeikhez képest egy jó évet tudhatnak maguk mögött.

Bottas a nagydíjakon kilenc alkalommal is pontszerző helyen zárt, legjobb eredménye pedig az Imolában elért ötödik helye volt, amivel alapvetően elégedettnek érzi magát.



„Igazából azt kell mondanom, hogy összességében ez a teljesítmény nem áll messze attól, amit az első évben el tudtam képzelni, egy jó forgatókönyv szerint. Nem hiszem, hogy messze vagyunk a kitűzött céljainktól” – idézte őt a RacingNews365.

Bottas azt is elismerte, hogy a csapat kevésbé lett volna elégedett, ha nem a hatodik, hanem a hetedik helyen végeznek a konstruktőrök versenyében, jövőre pedig még erősebben akarnak visszatérni. Bár bízik az előre lépésben, arra nem lát túl sok esélyt, hogy dobogós helyekért küzdjenek 2023-ban.

„Azt hiszem, ehhez nagy lépésre lenne szükségünk. Jelenleg ez nagyon nehéznek tűnik, de sosem mondanám azt, hogy ez lehetetlen. Ettől függetlenül reálisabbnak tűnik, hogy következetesen a legjobb tíz között zárunk az egyes futamokon, és néha egy kis szerencsével esélyünk lehet a dobogóért harcolni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: