DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon: Meggyőződésem, hogy Verstappent is le tudnám győzni

A fiatal francia pilóta nagyon élvezi, hogy Fernando Alonsót le tudta győzni csapaton belül az Alpine-nál és szilárd meggyőződése, hogy Max Verstappennel is harcban lenne egy jobb autóban.

Messzire nyúlik vissza közös autóversenyzéssel kapcsolatos történetük, már jóval a Formula-1-be kerülésük előtt is versenyeztek egymás ellen. Az európai F3-ban például szintén viaskodtak a győzelmekért és a bajnoki cím megszerzéséért is 2014-ben, amit akkor ráadásul Esteban Ocon nyert meg végül.

Kapcsolatuk nem mindig volt felhőtlen, de a problémák a 2018-as Brazil Nagydíjon csúcsosodtak ki, amikor Ocon kilökte Verstappent, amikor a holland lekörözte őt Interlagosban. Emiatt kialakult egy kis lökdösődés is a mérlegelésnél. Azóta rendezték egymással a nézeteltérést, a francia pedig elismeri riválisa nagy sikereit.

„Most már jól kijövünk egymással és elismeréssel tekintünk a másik karrierjére. Csak a legjobbakat tudom kívánni neki, Verstappen egyszerűen egy szupertehetség. Max az évek során bebizonyította, hogy mindig, minden körülmények között és minden egyes pályán versenyképes” – dicsérte vetélytársát Ocon a NOS hasábjain.

Voltak kemény összecsapásaik, de Ocon elismeri Verstappen érdemeit


„Gyermekkorom óta ismerem őt, a gokartos kezdetek óta minden bajnokságban domináló tényező volt, bármilyen autóval is versenyzett, mindegyikben rendkívül gyors volt. Formula-1-es világbajnoki címei nagyon is megérdemeltek, bőven rászolgált a sikerekre. Ezt tavaly is így gondoltam, idén pedig valóban egy igazán fantasztikus szezont pattintott oda. Büszke vagyok arra, hogy olyan pilóta érte el ezt a nem mindennapi sikert, akivel együtt nőttem fel.”

„Generációm egyik legfényesebb csillaga Max, az egész sportág egyik legnagyobbjává nőtte ki magát. Ugyanakkor magamat sem becsülöm le. Ha az Alpine egy igazán versenyképes autót lesz képes összerakni, a következő szezonokban képes lennék legyőzni a Red Bullt, beleértve Max Verstappent is.”

„Meggyőződésem, hogy ez valóban így lenne. Ha az ember nem hisz magában, akkor ebben a sportágban reménytelen helyzetben lenne bárki. A mostani szerződésem 2024 végéig tart, a csapat pedig mindent meg fog tenni, hogy a közvetlen élmezőnyhöz képest is jelentősen csökkentsük a lemaradásunkat. Nem azért vagyok itt, hogy csak körözgessek, a következő években biztos vagyok abban, hogy egyre kisebb lesz az élcsapatok előnye” – tekintett előre Ocon.

Valóban képes lenne Ocon azonos feltételek mellett legyőzni Max Verstappent?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: