DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner szerint Perez idén volt a legjobb

Karrierje legjobb idényét teljesítette idén a mexikói pilóta a Red Bull csapatfőnöke szerint. A szakember úgy látja, az elszalasztott lehetőségek ellenére sok pozitívum volt Sergio Perez idei szezonjában.

Idén kétszer is futamot tudott nyerni Sergio Perez, akinek ez korábban még egyszer sem sikerült a 2011 óta tartó pályafutása során. A mögöttünk hagyott idényben az osztrák istálló pilótája Monacóban és Szingapúrban is elsőként látta meg a kockás zászlót, valamint az utolsó futamon is harcban volt az egyéni tabella második pozíciójáért.

Ezt végül nem sikerült elérnie, az elszalasztott lehetőségeket viszont nagyon sajnálni fogja később a csapatfőnöke szerint, aki úgy véli, a Max Verstappen mögött másodikként záró Charles Leclerc esetében is hasonló a helyzet.



„Ha most a szezon egészét vesszük alapul, akkor Charles és Checo is kihagyott pár lehetőséget, amiért bosszúsak lehetnek, de Charles részéről valószínűleg jóval több ilyen volt. Persze az egész év teljesítményét kell nézni, nem pedig egy-egy futamot, innen nézve viszont Checo a valaha volt legjobb idényét futotta a Formula-1-ben” – dicsérte meg versenyzőjét Christian Horner.

„Megnyerte a Monacói Nagydíjat, de a szingapúri vezetése is kiemelkedő volt. Ez volt a legjobb nagydíja és azt hiszem, rengeteg pozitívumot fog magával vinni. Most először végzett az első háromban a bajnokságban, és szerintem tényleg sok tanulságot fog levonni ebből az évből” – idézte Horner szavait a GrandPrix247 weboldala.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: