DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Alpine csapatfőnöke nem tart a belviszályoktól

A csapatfőnök Otmar Szafnauer reméli, hogy a jövő évi szezonban nem jelent majd gondot az Alpine pilótapárosának múltbéli ellenségeskedése, és hogy a franciák tiszta lappal indíthatják a szezont.

A Formula-1 világában nem titkolt dolog, hogy Esteban Ocon és az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonsót pótló Pierre Gasly viszonya közel sem felhőtlen. A francia pilóták már juniorkategóriás korszakuk óta nem ápolnak jó kapcsolatot, a következő szezon sikerességének érdekében azonban az Alpine csapatfőnöke reméli, hogy maguk mögött tudják hagyni korábbi viszályaikat.

„Mindkettőjükkel beszéltem, és ugyanazt mondták. Többet beszéltem erről Estebannal (Ocon), hiszen őt jobban ismerem, megkérdeztem, hogy gondolja-e, hogy a következő szezon lehetőséget nyújthat-e a kapcsolatuk rendbehozására. A válasza az volt, hogy igen, soha ne mondd, hogy soha, meglátjuk, hogy alakul. Úgyhogy ő biztosan nyitott a dologra” – nyilatkozta Szafnauer a RacingNews365.com-nak.

„Nem kérdeztem meg ugyanezt Pierre-től (Gasly), de amint újra barátok lesznek, vagy együtt dolgoznak, nem lesz más a helyzet nálunk sem, mint bármely másik két versenyző esetében.”



Ocon többször kapott már komoly kritikát a csapattársai ellen való agresszív vezetése miatt, legutóbb a Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjének sprintfutamán akadt nézeteltérés a francia és csapattársa, Alonso között. Akkor a vasárnapi futamra megbékélt az Alpine két pilótája, Szafnauer elmondása szerint pedig Ocon sokkal érettebb, mint korábban.

„Egyértelműen sokat érett, és jobban megérti a dolgokat. Amit leginkább kedvelek benne, hogy nyomás alatt nem hibázik gyakran . Ez először a Vettel elleni küzdelmekor tűnt fel 2021-ben a Magyar Nagydíjon. Akkor az Aston Martinnak gyorsabb autója volt, mégsem hibázott. Még jobban lenyűgözött idén az esős körülmények között Suzukában, ami nem egy könnyű pálya. Az őt üldöző Lewis (Hamilton) gyorsabb autóban ült, mégis maga mögött tudta tartani.”

Szafnauer viszont elismerte, az egyszeres futamgyőztesnek is van még miben fejlődnie: „Dolgozunk azon, hogy tovább tudjon javulni. Jobb döntéseket kell hoznia, mikor a csapattársa ellen küzd. Nem az első körben kell megnyerni a versenyt, akár csapattárs ellen mész, akár nem. Ha egy ellenféllel szemben vagy agresszív, mindketten kiestek, és az senkinek sem jó. Viszont, ha ugyanez a saját csapattársad ellen történik, akkor ki járt igazán rosszul? Szóval dolgoznia kell a jobb döntéshozatalon” – zárta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: