DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen fenomenálisan vezet Rosberg szerint

Elképesztően magas szinten van jelenleg Max Verstappen és már most a legnagyobbak közé sorolható Nico Rosberg szerint. 2016 világbajnoka úgy véli, a holland ennél csak erősebb lesz a jövőben.

Míg tavaly hatalmas harc után az utolsó futamon lett világbajnok Max Verstappen, idén hihetetlen dominanciát bemutatva 15 futamgyőzelemmel védte meg címét, és már Suzukában bajnoknak mondhatta magát.

Mindez önmagában is különleges teljesítmény főként akkor, ha beleszámítjuk, hogy a Red Bull megbízhatósági problémákkal küzdött a szezon elején. Egy másik világbajnok, Nico Rosberg szerint Verstappen egyértelműen a legnagyobb versenyzők közé sorolható, ráadásul még rengeteg ideje van, így jócskán lesz lehetősége arra, hogy rekordokat döntögessen az elkövetkezendő években.



„Verstappen hihetetlenül jó. A statisztikák alapján már most minden idők egyik legjobbjának mondható, hiszen kétszeres világbajnok és már több futamgyőzelme van, mint Fernando Alonsónak. Fenomenális szinten vezet, így csodálatos, hogy a tanúi lehetünk ennek. Még csak most kezdte, szóval a következő években még erősebbé válhat” – mondta el a Sky Sportsnak.

Rosberg úgy látja, Verstappen lenyűgöző volt idén, noha ellenfelei sem voltak gyengének mondhatók.

„Nem úgy indult az évük, ahogyan szerették volna, és a Ferrari autója volt akkor a leggyorsabb. Ennek ellenére 15 futamot megnyert, ami hihetetlen. Gyakorlatilag elpusztította az ellenfeleit, és nagyjából 145-150 ponttal többet szerzett, mint a riválisai. Ez volt az egyik legelképesztőbb versenyzői teljesítmény, amit valaha láthattunk” – vélekedett az egykori F1-es pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: