DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Verstappen teljesítményét idén senki nem lett volna képes meghaladni

A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, hogy Max Verstappen ebben a szezonban olyan fantasztikusan vezetett, hogy ugyanezzel a technikával sem tudta volna senki legyőzni.

Fölényesen nyerte a Red Bull idén a vezetői és a konstruktőri bajnokságot is Max Verstappen vezetésével. A teljes söprés csak azért nem sikerült, mert az egyéni bajnokság második helyéről három pontocskával lemaradt végül Sergio Perez, akit nagy taktikai harcban győzött le vasárnap Charles Leclerc. A holland 454, a mexikói pedig 305 egységet gyűjtött.

„Ha összességében megnézzük az idei évadot, úgy vélem, Charles Leclerc és Checo Perez is sajnálhatják az elszalasztott lehetőségeket. Valószínűleg Charles-nak jóval több ilyenje akadt, mint Sergiónak” – ecsetelte véleményét a Formula.hu munkatársának jelenlétében Christian Horner.

Horner szerint idén senki, ugyanilyen autóval sem győzte volna le Verstappent


„Még így is ez volt Checo pályafutásának eddigi legjobb éve. Megnyerte a Monacói Nagydíjat és a szingapúri vezetése pedig egészen kimagaslóan jó volt. Amióta csak látom őt vezetni, az volt a legcsodálatosabb teljesítménye. Rengeteg pozitívum érhette ebben az évben, eddig sosem végzett a legjobb három között az összetettben és rengeteg mindenből tanulhatott.”

„Úgy vélem, Max pedig olyan szinten teljesített idén, amit a mezőnyből abszolút senki más nem tudott volna utánacsinálni. Még ugyanazzal a technikával sem tudta volna semelyik rivális idén legyőzni, senki nem lenne képes megismételni ezt a teljesítményt, amit Verstappen idén letett az asztalra” – dicsérte kétszeres világbajnok pilótáját Horner.

Mi is így érezzük?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: