DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A 14-es autóval mindig ugyanez történt”

Fernando Alonso szezonját jól összefoglalja az újabb kiesés. A spanyol számítása szerint kilenc-tíz futam ment el műszaki hiba miatt, ami elfogadhatatlan. Hétfőn átsétál az Aston Martinhoz.

Fernando Alonso Abu Dhabi Nagydíja a 28. körben ért véget: a tizedik helyen álló spanyol a bokszba gurult – az Alpine tájékoztatása szerint vízszivárgás gyanújával. A szezon végére összesűrűsödtek a problémák a csapattól egyre türelmetlenebbül elvágyó kétszeres világbajnok oldalán, az utolsó hét futamból négy zárult kieséssel.

„Sajnos egy újabb motorhiba…” – mondta Alonso a médiának Abu Dhabiban, ahol a Formula.hu is jelen van. „Ez egy kis összegzése volt az egész évnek. Sajnos a 14-es autóval mindig ugyanez történt, most még egyszer. Tény, hogy ebben az évben minden a 14-es autó ellen volt. Hat kiesés, de voltak mellett még olyan esetek, amelyek hivatalosan nem számítottak kiesésnek, mint Ausztrália az időmérős problémával vagy sprint Ausztriában, ahol el sem rajtoltam. Szóval kilenc-tíz megbízhatósági gond volt, ami ezen a szinten nem elfogadható, ráadásul mind az én autómmal történt.”



Ilyen szezon után Alonso örömmel lép tovább és sétál át hétfőn az Aston Martin garázsába: „Örülök, hogy ez a fejezet befejeződött, holnap pedig új motivációval kezdek az Aston Martinnál. Hétfőn lesz az üléspróba, kedden pedig a gumiteszt. Remélhetőleg az új projekttel több szerencsém lesz” – nyilatkozta a spanyol.

Érdekesség, hogy balszerencsés szezonja ellenére Alonso ugyanúgy 81 pontot szerzett, mint a jóval eredményesebbnek minősített 2021-es évben, ráadásul egy pozícióval előrébb, kilencedik helyen végzett a világbajnokságon – 11 ponttal szerzett csak kevesebbet, mint a megbízhatatlansággal jóval kevésbé sújtott Esteban Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: