DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Nagy nap lesz, de feladatunk van

Q3-ba jutott karrierje utolsó F1-es időmérőjén a német, akit csak a kvalifikáció előtt öntöttek el az érzelmek. Valószínűleg vasárnap is ez lesz a helyzet, de közben a konstruktőri hatodik hely a célja.

Remekül sikerült pályafutása utolsó Formula-1-es kvalifikációja Sebastian Vettelnek Abu Dhabiban: az első és a második szakaszból is könnyedén lépett tovább, majd a Q3-ban a kilencedik rajthelyet kaparintotta meg az Aston Martinnal.

„Életre keltünk. Eléggé kényelmesen éreztem magam a Q1 végén, majd a Q2-ben is. Örültem volna egy plusz szett guminak a Q3-ban, de összességében szerintem jó időmérőnk volt, és elég jó helyre sikerült kvalifikálnunk az autónkat” – értékelt a leintés után a német.

vettel-dppi-abudhabi-1



A négyszeres világbajnok természetesen megkapta a kérdést, hogy milyen érzések kavarogtak benne az időmérő közben és mire számít a vasárnapi futamon. Vettel azonban elsődlegesen még nem a búcsúra koncentrál, hanem arra, hogy még egy hellyel előrébb juttassa csapatát a ranglistán:

„Most még a zónában vagyok… Az időmérő előtt kicsit érzelmes volt a hangulat, és biztos vagyok benne, hogy nagy nap lesz a holnapi. De van még egy feladatunk: megpróbáljuk legyőzni az Alfákat és annyi pontot szerezni, hogy esetleg megszerezzük a hatodik helyet a konstruktőri vb-tabellán. Meglátjuk, mi lesz.”

Az Alfa Romeo jelenleg öt ponttal előzi meg az Aston Martint a csapatok világbajnoki értékelésében, így hattal kellene több egységet szerezniük Vetteléknek a fordításhoz (a pontazonosság a jobb helyezések okán a riválisnak kedvezne). A csapattárs Lance Stroll a 14. helyről indul, az Alfák viszont csak a 15. és 18. pozíciókba kvalifikálták magukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: