DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Versenyzési lehetőséget biztosan nem kínál Ricciardónak a Red Bull

Christian Horner kategorikusan cáfolta, hogy jövőbeli opcióként számolnának az ausztrállal, azt azonban elmondta, milyen minőségben számítanának rá – amennyiben aláírja a szerződést.

Pénteken már úgy tűnt, biztosra vehetjük, hogy Daniel Ricciardo a Red Bullhoz csatlakozik harmadik versenyzőként, ám Helmut Marko néhány órán belül jelezte: a nyilatkozatában a legtöbb helyen lehagyták a feltételes módra utaló ’ha’ szócskát. Persze azt nem tagadta, hogy egyeztetnek az ausztrállal, s ezt szombaton a csapatfőnökök sajtótájékoztatóján a Formula.hu jelenlétében Christian Horner is megerősítette:

„Még nem írtunk alá semmit, de Helmut izgatottságában bejelentette. Szóval gondolom, ez azt jelenti, hogy Daniel csatlakozik hozzánk, kivéve persze ha úgy dönt, hogy nem ír alá” – tette hozzá a Red Bull vezetője. Horner arra is kitért, hogy nagyjából milyen szerepkörben alkalmaznák a nyolcszoros nagydíjgyőztest, amennyiben valóban leigazol hozzájuk, s ez egybecseng a Marko által elmondottakkal:

ricciardo-horner-redbull



„Ha megnézzük pusztán markentinges szempontból, milyen igénybevételnek vannak kitéve manapság a pilóták: nagyon aktívak vagyunk csapatként, rengeteg bemutatót és eseményt tartunk. Csakis előny lehet egy olyan kaliberű és a csapattal olyan múlttal bíró pilóta nálunk, mint Daniel. Ez azt jelenti, hogy kapcsolatban marad a Formula-1-gyel, és nyilván a szimulátorban is alkalmazni fogjuk őt. Talán néhány eseményen is meg fog jelenni, amennyiben persze aláírja a szerződést.”

Bár Ricciardo az elmúlt hetekben többször is hangsúlyozta, hogy a jövő évi kihagyás ellenére feltett szándéka, hogy 2024-ben újra az F1-es rajtrácson álljon, Horner kizárta annak lehetőségét, hogy a jövőben versenyzési lehetőséget biztosítanának egykori pilótájuknak – már csak Max Verstappen és Sergio Perez kontraktusai és jó kapcsolata okán is:

„Nem, Daniel szerződése nagyon különleges, aminek egyedi okai vannak. Szerződésünk van Checóval a következő két évre. Amit Max és Checo partnersége hozott eddig számunkra, az fenomenális volt: öt kettős győzelmet arattunk eddig idén, valamint nyolc év után megnyertük a konstruktőri világbajnokságot, köszönhetően a két pilóta együttes ponttermésének. Jó a kapcsolat a két pilóta között. Remekül versenyeztek a csapat számára, és nem látunk rá okot, hogy ez ne így legyen a továbbiakban is a szerződésük időtartama során.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: