DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton kevés esélyt lát a dobogóra vasárnap

Lewis Hamiltont furcsa jelenség hátráltatta a Mercedes számára csalódást keltő kvalifikáción. A rutinos brit szerint kevés esélyük lesz a dobogóra a futamon, Russell azonban átugraná a Ferrarikat.

A Mercedes számára biztatóan alakultak az Abu Dhabi Nagydíj szabadedzései, hiszen folyamatosan az élmezőnyben találkozhattunk George Russell és Lewis Hamilton nevével, melynek következtében úgy tűnt, hogy ezen a hétvégén is a csillagosok lesznek a Red Bull első számú kihívói, a szombati kvalifikáción azonban nagyot fordult a világ az utóbbi időben bombaformában lévő istállóval. Az Ezüst Nyilak Hamilton–Russell sorrendben csupán az ötödik és hatodik rajtkockát tudták megszerezni a vasárnapi futamra, közel hét tizedmásodperces hátránnyal a pole-pozíciót elhódító Max Verstappennel szemben.

A hétszeres világbajnok az időmérőt követően a Formula.hu jelenlétében árulta el, milyen nehézséggel kellett szembenéznie az éjszakában: „Az év nagy részében fékproblémákkal küszködtem, ahogy ma is. Az első fékek között hatalmas hőmérséklet-különbség alakult ki, hiszen míg az egyik csupán 200 fokra melegedett fel, addig a másik akár 800 fokig is felhevült, emiatt amikor a pedálra léptem, akkor az autó elkezdett az egyik irányba húzni. Próbáltam felmelegíteni, de egyszerűen nem akart kiegyenlítődni a hőmérséklet, pedig normál esetben ugyanabban a tartományban kellene lenniük.”



A hétszeres világbajnok szerint tovább tetézte a bajt, hogy ráadásuként a pattogás is visszatért Abu Dhabiban, ami pedig a W13-as tempóját illeti, Hamilton vasárnapra sem vár egetrengető változást: „Szerintem a maihoz hasonló tempónk lesz holnap is, emellett ismét pattogunk. Nem tudom, harcban leszünk-e a dobogóért, talán csak akkor, ha a gumikopásunk jobb lesz a többiekénél” – vázolt fel borús forgatókönyvet a rutinos brit. Csapattársa, a Brazíliában első futamgyőzelmét megszerző Russell szerint azonban a pálya vonalvezetése miatt az őket megillető eredményt sikerült elérniük szombaton.

„A Mexikóban és Brazíliában mutatott teljesítményünk valós volt, most azonban talán inkább a futamot szem előtt tartva állítottuk be az autót. Nyilván elég jelentős a lemaradásunk a Red Bullhoz képest, nagyobb is, mint amit szerettünk volna látni, de a pálya karakterisztikáját figyelembe véve korrekt pozícióban végeztünk, azonban természetesen többet vártunk egy kettős győzelmet követően. Holnap nem lesz vesztenivalóm, csak élvezni szeretném a versenyt és olyan keményen küzdeni, amennyire lehetséges. A Red Bull vélhetően elérhetetlen lesz számunkra, de bízom benne, hogy a Ferrarikat át tudjuk majd ugrani. Érdekes versenyre van kilátás, mert véleményem szerint kicsit a különbség az egy és a két kiállás között, de majd csak a futam során fog kiderülni, melyik a helyes döntés” – összegzett Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: