DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Végképp megtört a csapategység a Red Bullnál?

Hatalmas fölényben volt az istálló az idei évben, így kevésbé jöttek felszínre a gondok, Brazíliában mégis megtörtént. Ha így megy az adok-kapok a gárdán belül, mi lesz, ha szoros a küzdelem?

Karun Chandhok úgy érzi, a sajtóban közzétett problémarendezés valójában csak a gondok szőnyeg alá söprése volt az energiaitalos istállónál és igazából mindkét pilótában van tüske. Különösen Sergio Perez neheztelhet a kétszeres világbajnokra, hogy egy hatodik helyet sem engedett át neki, miközben Verstappen helyzetét senki nem veszélyezteti és nem is győzelemről volt szó.

A Red Bull közleménye nem győzte meg az indiai F1-es szakértőt, ráadásul azóta az interneten halálos fenyegetések célpontjává váltak a csapattagok, elsősorban a holland ász. A közelmúltban közzétett közös fotón sem érzi azt Chandhok, hogy minden rendben lenne.

Verstappen és Perez csak megjátszották magukat és nincs is valódi békülés?


„Úgy gondolom, hogy csak porhintés a Red Bull közleménye és az eset óta zajló kommunikáció. Szerintem igenis valós probléma van a két pilóta között. Mi történik, ha legközelebb kerék a kerék elleni csatába bonyolódnak és érkezik a szoros küzdelem során egy csapatutasítás? Ellen fog szegülni bármelyikük? Bennük maradt mélyen ez a mostani eset?” – tette fel a költői kérdést Chandhok a Sky Sports műsorában.

„Elég sok minden elhangzott ennél a szituációnál. Igencsak érdekelne, hogyan beszélgetett el a felekkel Christian Horner és Helmut Marko az utóbbi öt napban, hogy valamennyire megoldja ezt a helyzetet. Úgy vélem, ha felveszik a bukósisakot és ismét versenyezni fognak, könnyen megváltozhat a helyzet.”

„Mindenképpen megoldást kell találniuk csapaton belül. Képesek lesznek vajon húzni egy vonalat, hogy ami volt, elmúlt és induljunk tiszta lappal? Mindannyian követünk el hibákat, amin aztán képesek vagyunk túllépni. El tudják ezt fogadni a pilóták maguk is? Szerintem ezt még azelőtt kellene tisztázniuk, hogy ismét autóba ülnének” – tette hozzá Chandhok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: