DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Seidl: Nagy lehetőséget szalasztottunk el

Csalódást keltő hétvégén van túl a McLaren. A konstruktőri bajnokság negyedik helyéért küzdő istálló nullázott Brazíliában, míg az Alpine dupla pontszerzésüknek köszönhetően elhúzott tőlük.

Szoros a küzdelem a középmezőny élén a McLaren és az Alpine között, a Sao Pauló-i Nagydíj után viszont kényelmes pozícióból várhatják a franciák a szezonzárót. Mindkét McLaren-versenyző feladni kényszerült a vasárnapi versenyt: Daniel Ricciardo az első körben ütközött Kevin Magnussennel, amelynek következtében még háromhelyes rajtbüntetést is kapott Abu Dhabira, míg csapattársa, az egész hétvégén betegeskedő Lando Norris Charles Leclerc-rel való összeérése után motorproblémák miatt nem láthatta meg a kockás zászlót. Ehhez képest az Alpine a borzasztóan sikerült sprintfutam után erősen zárta a vasárnapot, Fernando Alonso mindkét Red Bullt megelőzve az ötödik, míg Esteban Ocon a nyolcadik helyen végzett.

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl elégedetlenül értékelt a verseny után: „Természetesen hatalmas csalódás az, ami velünk történt, hiszen nagy lehetőség előtt álltunk. De el kell ismernünk, hogy végsősoron nem tudtuk ezt beteljesíteni csapatként.”



Seidl elmondása szerint alapból nem volt elég jó a csapat tempója, viszont fontos lett volna, hogy célba érjenek a pilótáik.

„Két felesleges ütközésünk volt a pályán, miközben legfőbb riválisunk a bajnokság negyedik helyéért folytatott csatában, az Alpine jó pontokat szerzett. Ezáltal 19 ponttal vagyunk lemaradva mögöttük összetettben, így nehéz lesz harcolni a negyedik pozícióért” – értékelt a német.

„Ugyanakkor versenyképesek vagyunk, sportemberek, és amíg csak lehetséges, magunkra fogunk fókuszálni, hogy még egyszer a legjobbunkat gyújthassuk Abu Dhabiban. El kell fogadnunk, bármi is lesz a végkimenetel.”

A wokingiak csapatfőnöke szerint a bajnokság végeredménye „korrektül fogja tükrözni” a McLaren szezonját. Ahhoz, hogy megelőzzék az Alpine-t a konstruktőri pontversenyben, legalább az ötödik és hatodik helyen kellene végezniük a leggyorsabb körrel együtt úgy, hogy a franciák nem szereznek pontot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: