DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Perez világbajnok lenne 2023-ban

Jövőre szeretné kijavítani azon hibáját Sergio Perez, hogy a szezon közepén visszaesik a teljesítménye, mert ezzel idén elvesztette esélyét a világbajnoki cím megnyerésére.

Nagyszerűen kezdte az idei szezont Sergio Perez, akinek egy idei úgy tűnt, még a világbajnoki címre is lesz esélye 2022-ben, ám a szezon közepén visszaesett a teljesítménye, sokszor pedig szerencséje sem volt, így most a második helyért küzdhet meg Charles Leclerc-rel.

A Monacói Nagydíj előtt – melyet megnyert a mexikói – írta alá új szerződését a Red Bullhoz, amely 2024 végéig szól, így jövőre nem kell ezzel a problémával foglalkoznia. Brazíliában, ahol a Formula.hu is jelen volt, így nyilatkozott 2023-ról Perez:



„Nagyon jól indult a szezon, bár voltak műszaki problémáink, de a pályán jónak tűnt a tempónk. Az elején én is ott voltam azok között, akik harcban álltak a vb-címért, de aztán jött pár rosszul sikerült verseny, amivel ki is kerültem a csatából” – kezdte Perez.

A mexikói pilóta szerint azon kell dolgoznia a csapatával karöltve, hogy a jó teljesítményeket konstansan fenn tudja tartani, így harcban lehet majd a világbajnokság megnyeréséért, már ha a jövő évi autó is alkalmas lesz erre.

„Fontos, hogy erősen zárjuk a szezont, mert az erőt adhat nekünk a jövő évre. Személy szerint úgy érzem, hogy most vagyok életem formájában, így folyamatosan dolgozom, hogy a legjobbamat nyújthassam.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: