DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Mick Schumacher elárulta jövő évi terveit

A német versenyzőnek saját bevallása szerint egy újabb esztendőre lenne szüksége ahhoz, hogy teljes értékűvé váljon. A fiatal tehetség szeretné megmutatni, mire is képes valójában, ahogyan azt az utánpótlás szériákban is megtette korábban.

A jelenlegi helyzetben úgy tűnik, nem túl sok esély maradt arra, hogy Mick Schumacher üléshez jusson a következő idényben, azonban vélhetően nem fog eltávolodni a Formula-1-től. A hírek alapján akár egy élcsapathoz is kerülhet tartalékosként, hiszen azon kevesek közé tartozik, akiknek van valódi tapasztalata az új aerodinamikai szabályok szerint épült autókkal, valamint a 23 esztendős versenyző is szeretne a sportágban maradni.

Erről az ESPN csatornájának adott interjú során beszélt, ahol konkretizálta jövő évi céljait. „Úgy érzem, hogy volt lehetőségem fejlődni, persze nyilvánvalóan még mindig messze vagyok attól, ahol lenni szeretnék, és amire képes vagyok. A Formula-1-ben legalább három évre van szükséged ahhoz, hogy teljes értékű versenyzővé válj. Emiatt nem sietek, de közben bizonyítani szeretnék, és mindenkinek meg akarom mutatni, mire is vagyok képes, ahogyan azt a Formula-3-ban és a Formula-2-ben is tettem. Nem látom okát, hogy miért ne tudnám ezt megtenni az F1-ben” – mondta el Schumacher.



A Haas pilótája megosztotta gondolatait az idei baleseteiről is, melyek után többen már a szezon első felében úgy gondolták, hogy nem lesz maradása az istállónál.

„Azt hiszem, a teljesítmény felülírja ezeket, de sosem jó dolog balesetet szenvedni. A Formula-1 nagyon költséges sport, de megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot, ezért néha el kell menni a határig. Az idei autók viszont nagyon mások, mint a tavalyi gépek, néhány megközelítésem pedig nem működött. Amikor Kanadába menet változtattunk, aztán dolgok nagyon is jobbra fordultak” - értékelte az idén történteket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: